Reciclare mobilier vechi, lemn din demolări și paleți

Harta Romaniei
AlbaAradArgesBacauBistrita-NasaudBihorBotosaniBrasovBrailaBuzauCalarasiClujCaras-SeverinConstantaCovasnaDambovitaDoljGalatiGiurgiuGorjHarghitaHunedoaraIalomitaIasiBucuresti-IlfovMaramuresMehedintiMuresNeamtOltPrahovaSatu-MareSalajSibiuSuceavaTeleormanTimisTulceaVasluiValceaVrancea

Vezi aici firmele autorizate care colectează paleți, lădițe și alte deșeuri din lemn în România. Foloseste harta alăturată pentru vedea colectorii autorizați de deseuri din lemn în funcție de județele în care își desfășoară activitatea.

mobila vecheMobila este adesea renovată și refolosită, dar există și reciclatori care demontează mobilierul vechi pentru a-i găsi o viață nouă sub forma altor produse sau combustibil.

Reciclarea mobilierului protejează mediul înconjurător prin reducerea cererii pentru lemn, metale și materiale plastice, evitând aruncarea unor cantități mari de deșeuri la gropile de gunoi și reducând emisiile de carbon asociate cu fabricarea mobilei.

Reutilizarea: Dacă mobilierul este în stare buna, atunci îl puteți vinde la mâna a doua sau îl puteți dona asociațiilor de caritate pentru reutilizare. Mobilierul reciclat poate fi mult mai ieftin decât mobilierul nou.

Renovarea: Mobilierul care nu poate fi reutilizat fără a fi reparat este renovat. Acest lucru poate însemna curațarea mobilierului, repararea defectelor, înlocuirea porțiunilor uzate și vopsirea lui înainte de vanzare. Ca să aveți succes în renovarea mobilei, trebuie să învățați mai întâi cum să curățați și să lăcuiți lemnul.

peletiReciclarea: Mobila care nu mai e potrivită pentru reutilizare este demontată, separată pe piese în funcție de material, cum ar fi metale, materiale plastice, țesături și lemn, iar apoi prelucrate. De obicei nu e nevoie să demontați mobilierul înainte de reciclare, cu toate acestea, firmele de colectare vă pot solicita să eliminați ușile sau să le blocați, la fel și sertarele sau bucățile de sticlă, pentru a preveni leziunile.

Reciclarea paletilor vechi sau deteriorați previne aglomerarea gropilor de gunoi și reduce necesitatea de a taia copaci pentru a face noi paleți.

cheresteaLemnul reciclat mai provine și de la clădirile vechi, poduri și cheiuri, în cazul în care este atent demontat și pus deoparte de demolatori. În același timp, orice piatră de construcție este pusă deoparte pentru reutilizare. Demolatorii vând apoi lemnul către alte persoane, care se ocupă de recuperarea lemnului, mai întâi prin scanarea manuală cu un detector de metale, pentru a detecta și scoate cuiele, apoi acesta este refasonat.

Lemnul reciclat are avantajul unui conținut de umiditate mai mic (adică aproximativ 20 %) în comparație cu lemnul nou (aproximativ 60% la 70 %). Acest lucru înseamnă că, pentru aceeași greutate de lemn achiziționat, plătiți mai puțină umezeală atunci când vine vorba de lemn reciclat. Conținutul de umiditate mai mic înseamnă, de asemenea, durabilitate mai mare.

Află unde sunt centrele de colectare a lemnului din orașul tău.

  • Plăci de PAL și OSB din lemn reciclat

    Campanie de informare – Material EGGER În ceea ce privește procesul de achiziție a lemnului, dar și utilizarea lui, la…

    Compozitie unei placi de PAL

  • Reciclarea lemnului

    Reciclarea lemnului are multe avantaje și, în plus, constituie unul dintre cele mai simple procese de reciclare, deoarece este un…

    importanta reciclarii lemnului