Reciclarea capsulelor de cafea

Publicat în Recomandari acum 3 ani

Reciclarea capsulelor de cafea folosite se face în oricare dintre cele trei puncte de vânzare din București, cu ajutorul unei companii locale, specializată în reciclare și are ca finalitate transformarea zaţului de cafea în biogaz și a foliei de aluminiu în materie primă.

Clienții Nespresso pot ridica gratuit din magazinele Nespresso pungi sigilabile pentru colectarea și depozitarea capsulelor deja folosite de acasă, urmând ca in curând să fie posibilă colectarea lor și prin intermediul companiei de curierat, atât în Bucureşti cât şi în restul ţării. Astfel, membrii Clubului Nespresso îi vor putea înmâna curierului capsulele de cafea utilizate în momentul în care acesta le va livra noua comandă de cafea.

Nespresso a achiziţionat echipamentul necesar separării zaţului de cafea de capsulele din aluminiu şi a încheiat un parteneriat local cu Indeco Group, companie specializată în reciclare. Cu ajutorul lor, folia de aluminiu este transferată către procesatori de deșeuri metalice pentru a fi topită și transformată în materie primă. Zațul de cafea este utilizat pentru producerea de biogaz de către compania Genesis Biotech, iar în momentul în care îşi epuizeaza potenţialul energetic este transformat în compost pentru fertilizarea solului.

„Toate capsulele de cafea Nespresso sunt realizate din aluminiu deoarece acesta este cel mai bun material care poate păstra intacte aromele preţioase ale cafelei noastre, ferite de acţiunea oxidativă a aerului şi a luminii. Însă Nespresso a ales aluminiul pentru realizarea capsulelor sale şi pentru că acesta este un material reciclabil la infinit (…). Crearea în România a  infrastructuri de reciclare a capsulelor de cafea arată o alegere personală a unui produs excepțional, fără termen de comparație, preocuparea pe care aceștia o au față de mediul înconjurător și conștiința unui consum responsabil în ansamblul său”, a declarat Sonia Năstase, Business Executive Officer Nespresso România.

Reciclarea capsulelor din aluminiu este o componenetă esentială a angajamentului de dezvoltare durabilă asumat de Nespresso. Compania a inițiat pentru prima dată programul de reciclare în Elveția, în 1991, iar în prezent rulează programe de reciclare în 40 de țări și peste 14.000 de puncte de colectare în toată lumea.

 

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)