RETIM derulează campania a doua de colectare a deșeurilor periculoase în Lugoj

Publicat în Timiş acum 2 ani
deseuri periculoase

deseuri periculoase

Primăria Municipiului Lugoj anunță că RETIM ECCOLOGIC  S.A. derulează  campania a doua de colectare a deșeurilor periculoase. Din  11.04.2022 până în 19.04.2022, între orele 10.30-18.30, lugojenii se pot debarasa gratuit de deșeurile periculoase.

CE se poate preda în cadrul acestei campanii

♦ ambalaje care conţin reziduuri de substanţe periculoase sau sunt contaminate cu substanţe periculoase; ♦ ambalaje metalice care conțin o matriță poroasă solidă formată din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanţi, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate în altă parte); ♦ materiale de lustruire şi îmbrăcăminte de protecţie contaminate cu substanţe periculoase; ♦ vopsele, cerneluri, adezivi şi răşini cu conţinut de substanţe periculoase ♦ baterii şi acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii şi acumulatori nesortate conţinând aceste baterii ♦ solvenţi, acizi, alcali ♦ uleiuri şi grăsimi, altele decât cele comestibile ♦ detergenţi cu conţinut de substanţe periculoase ♦ butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu conţinut de substanţe periculoase ♦ deşeuri din lemn cu conţinut de substanţe periculoase ♦ pesticide ♦ deşeuri de vopsele şi lacuri cu conţinut de solvenţi organici sau alte substanţe periculoase.

ATENŢIE!

♦ Deșeurile periculoase nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.)! ♦ Nu se colectează în cadrul acestor campanii deșeurile electrice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, computere etc.)!

via Ziarul Actualitatea

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)