Retim și ADID Timiș: Ce se întâmplă dacă nu sunt respectate obligațiile legale de colectare separată?

Publicat în Timiş acum 2 ani

retimCompania RETIM Timișoara și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș au atenționat, încă o dată, joi 10 iunie 2021, că activitatea de colectare separată a deșeurilor este o obligație legală a tuturor categoriile de utilizatori ai serviciului de salubrizare – persoane fizice, asociații de locatari, agenți economici, instituții publice.

Astfel, fiecare are obligația, conform Legii 101/2006, să asigure pre-colectarea separată, în recipientele asigurate de operatorul serviciului, distinct inscripționate și amplasate în spații special amenajate, a deșeurilor pe care le-au generat în propria gospodărie sau ca urmare a activităților lucrative pe care le desfășoară.

Încălcarea acestei obligații se sancționează contravențional, conform legilor în vigoare – atenționează Retim și ADID Timiș.

Ce se întâmplă dacă nu sunt respectate obligațiile legale de colectare separată?

Daca angajații RETIM constată că deșeurile nu sunt colectate separat și nu sunt depuse în recipientele corespunzătoare, veți găsi următoarele mesaje:

Eticheta galbenă lipită pe recipientul neconform, pe care se va preciza tipul abaterii. În această fază, conținutul recipientului va fi colectat de către angajații RETIM.

Eticheta roșie lipită pe recipientul neconform, pe care se va preciza tipul abaterii, în cazul în care se vor înregistra mai multe situații necorespunzătoare la aceeași adresă. Acum, recipientul rămâne pe loc, iar angajații RETIM vor fi nevoiți să nu colecteze deșeurile. Până la viitoarea colectare a deșeurilor, acestea trebuie sa fie sortate corespunzător, altfel vor rămâne în continuare neridicat.

Atenție! Autoritățile locale din Timiș și din Timișoara vor efectua controale și vor aplica amenzi conform legislației în vigoare, fiind sancționată necolectarea separată a deșeurilor!

Care este rolul cetățeanului în activitatea de colectare a deșeurilor?

Respect regulile de colectare separată, înțelegând importanța acestora, inclusiv faptul că reprezintă o obligație legală.
Dau dovadă de spirit civic și sesizez orice este în neregulă către Poliția Locală sau primărie atunci când: observ nerespectarea regulilor de colectare separată. Observ abandonul sau depozitarea ilegală de deșeuri. Observ depozitarea altor deșeuri decât cele premise.
Dacă observ nereguli în activitatea de colectare fotografiez sau filmez și trimit informația operatorului de salubrizare către .
Pentru mai multe informații despre colectarea separată a deșeurilor, obligație legală, accesați website-ul www.retim.ro, www.adidtimis.ro , pagina oficială de facebook sau scrieți pe email .

De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

via Ziua de Vest

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)