Rosal îndeamnă abonații să folosească în mod uzual containerele pentru colectare separată

Publicat în Prahova acum 4 ani

Rosal implementeaza colectarea selectiva in judetul Prahova, așa cum a fost stabilit și în contractul semnat cu A.D.I. ““Parteneriatul pentru managementul deșeurilor”.

Compania Rosal îndeamnă abonații să folosească în mod uzual containerele selective, unde pot fi depuse separat hârtie, plastic și sticle. Doar astfel, costurile pot fi ținute sub control și mediul înconjurător protejat.

Centre de colectare deşeuri în județul Prahova

Prin contractul semnat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova”, Rosal Grup s-a obligat să asigure colectarea selectivă la nivelul municipiului și în celălalte localități unde operează, lucru care s-a făcut prin amenajarea unor  sisteme moderne.

În acest moment, Rosal asigură:

Reciclare materiale refolosibile

– hârtie și cartoane;
– ambalaje plastic;
– cutii aluminiu;
– sticlă.

Precolectare și colectare selectivă a deșeurilor reciclabile și inerte

– deșeuri reciclabile;
– deșeuri din construcții și demolări;
– recipienți de colectare/utilaje pentru compactare.

Suport reciclare

– recipienți colectare/ utilaje pentru compactare
– prese staționare/ verticale/ orizontale, compactare deșeuri reciclabile
(hârtie, carton, PVC, aluminiu).
– sisteme subterane cu recipienți pentru colectare selectivă

Pentru facilitarea procesului de colectare selectivă şi de familiarizare a populaţiei cu acest sistem, deşeurile sunt colectate pe două fracţii: umedă (alte tipuri de deşeuri menajere, nereciclabile) şi solidă (hârtie/carton, plastic, metal, sticlă).

Reciclarea reprezintă o soluție pentru micșorarea facturilor de salubrizare, dar și un mod eficient de a proteja mediul și a oferi un viitor mai bun copiilor.

Astfel, populaţiei şi agenţilor economici li se oferă posibilitatea de a colecta deşeurile menajere, care nu se pot valorifica, separate de deşeurile reciclabile (ex. hârtie/carton, plastic, metal).

Programul de colectare selectivă a deșeurilor a fost implementat în următoarele localități din Prahova: Ploiești, Boldești Scăieni,  Slănic, Plopeni, Aluniș, Ariceștii Rahtivani, Bărcănești, Berceni, Bertea, Blejoi, Bucov, Cocorăștii Colț, Cocorăștii Misli, Cosminele, Dumbrăvești, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Florești,  Gorgota, Lipănești, Măgureni, Mănești, Olari, Păulești, Poienarii Burchii, Puchenii Mari, Scorțeni, Șirna, Ștefești, Târgșorul Vechi, Tinosu, Vâlcănești, Valea Doftanei și Vărbilău.

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)