Brantner și Rosal, dotate cu 50 de module noi de colectare separată a deșeurilor

Publicat în Cluj acum 3 ani

Operatorii de salubritate Rosal și Brantner vor organiza colectarea selectivă a deșeurilor în Cluj-Napoca prin 50 de noi puncte gospodărești modulate.  

Acestea suplimentează punctele gospodărești existente în vederea încurajării colectării selective a deșeurilor. Municipalitatea a achiziționat în decembrie 50 de puncte gospodărești modulare supraterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

27 dintre acestea au fost deja instalate în cartierele orașului, iar restul vor fi amplasate în perioada următoare. 25 de puncte gospodărești vor fi arondate sectorului operat de Rosal, iar celelalte 25, celui operat de Brantner.

Mai mulți agenți economici și persoane fizice au primit amendă pentru depozitare ilegală de deșeuri pe domeniul public. Primăria a notificat firme Acomin privind obligația contractuală și legală de a nu depune deșeuri pe domeniul public și de a le transporta la o rampă autorizată.

Având în vedere faptul că aceasta nu s-a conformat prevederilor legale, a fost sancționată contravențional cu 20.000 de lei, în baza legii privind gestionarea deșeurilor.

O altă amendă, de 6.000 de lei, plus curățenie pe cheltuiala contravenientului, a fost aplicată pentru depozitare necontrolată de deșeuri pe str. Pomet FN. Municipalitatea clujeană a menționat că va monitoriza toate zonele susceptibile de rampe clandestine.

via Transilvania Business

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)