Zilelor Reciclării Deșeurilor Electrice la Târgu Jiu, între 5 și 10 aprilie

Publicat în Gorj acum 3 ani

rorecMunicipiul Târgu Jiu se implică între 5 și 10 aprilie în organizarea Zilelor Reciclării Deșeurilor Electrice, alături de Eco Positive și eColectare.ro, partenerul local de colectare.

Evenimentul reprezintă o ocazie pentru a atrage atenția comunității asupra importanței colectării selective a aparatelor electrice, electronice sau electrocasnice uzate, vechi sau defecte, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor.

Potrivit organizatorilor campaniei, este esențial să înțelegem că deșeurile electrice reprezintă un flux care ridică o provocare din ce în ce mai mare: numărul de dispozitive electrice și electronice este în continuă creștere, precum și nevoia de materii prime și materiale necesare pentru fabricarea produselor noi. Efortul de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor electrice aduce beneficii multiple: reduce poluarea prin tratarea în fabrici de reciclare specializate a deșeurilor electrice – multe din ele cu potential periculos, reduce încărcarea gropilor de gunoi, redă circuitului de producție materii prime care altfel s-ar pierde.

Se va ține cont de restricțiile din pandemie

Prin implicarea în acest proiect, Târgu-Jiul își dovedește interesul pentru protecția mediului înconjurător și necesitatea colectării selective a acestui tip aparte de deșeu pe care o comunitate îl generează.

„În Târgu Jiu va avea loc o campanie de colectare a acestor deșeuri în perioada 5-10 aprilie 2021. Iată mai jos detalii despre programul Zilele Reciclării Deșeurilor Electrice: În intervalul 5-10 aprilie 2021, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la telefon: 0752 568 092. Serviciul de preluare, manipulare si transport este gratuit, costurile fiind suportate de către organizatori. În data de 10 aprilie 2021 între orele 9.00 și 17.00, vor funcționa 3 Puncte de Colectare a deșeurilor electrice accesibile comunității: la Centrul de Colectare DEEE Târgu Jiu – str. Termocentralei, nr. 27, la zona Debarcader, lângă lac și la Parcul Lido.

Toate operațiunile de preluare a deșeurilor electrice și de interacțiune personală se vor realiza ținând cont de normele de igienă impuse de condițiile epidemiologice actuale și de protecție impotriva Covid19. Am luat toate măsurile astfel încât, de Zilele Reciclării Deșeurilor Electrice, atât comunitatea cât și organizatorii să nu se expună niciunui risc de îmbolnăvire. Pentru detalii și informații despre campanie vă invităm să luați legătura cu reprezentantii eColectare.ro la numărul de telefon: 0752 568 092 sau la email: ”, potrivit unui comunicat.

via Gazeta de Sud

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)