Colectare deșeuri electrice în Sibiu | 28 sept. – 25 oct.

Publicat în Sibiu acum 3 ani

Municipiul Sibiu se implică pentru a treia oară în organizarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, alături de Asociația RoRec și partenerii locali de colectare.

Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice este inițiativa WEEE Forum, o asociație internațională non-profit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice.

Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor.

În ultimii 5 ani, rata de producere a deșeurilor electrice a crescut cu 21%!

Este esențial să înțelegem că „deșeurile electrice reprezintă un flux care ridică o provocare din ce în ce mai mare: numărul de dispozitive electrice și electronice este în continuă creștere, precum și nevoia de materiale necesare pentru fabricarea produselor”, spun reprezentanții WEEE Forum.

Prin implicarea pentru a treia oară în acest proiect, Sibiul își dovedește interesul pentru protecția mediului înconjurător și necesitatea colectării selective a acestor deșeuri.

În Sibiu va avea loc o campanie de colectare a acestor deșeuri în perioada 28 septembrie-26 octombrie 2020!

Iată mai jos detalii despre program:

  • În intervalul 28 septembrie-25 octombrie 2020, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la TelVerde 0800 444 800, un serviciu gratuit, apelabil de luni până sâmbătă, între orele 9-17.
  • Cetățenii interesați să scape gratuit de aparatele electrice vechi sau stricate, le pot aduce la unul din următoarele puncte provizorii de colectare deschise în 09 și 10 octombrie 2020, între orele 10.00 – 16.30:
  • ștrand – magazinul Profi,
  • Cedonia – Farmacia San Marco,
  • Valea Aurie – Școala Gimnazială nr. 25,
  • Terezian – Magazinul Profi, Lidl,
  • Lazaret – Magazinul Trans Agape.
  • În data de 26.10.2020 la Centrul de Colectare DEEE din str. Henri Coandă nr. 69, începând cu ora 13:00, va avea loc o Tombolă pentru toți deponenții din campanie! Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Premiile sunt: 3 x fier de călcat, 3 x set nivelă, 3 x cafetieră, 1 x cuptor cu microunde digital, 1 x aspirator.

Centre de colectare deşeuri în Județul Sibiu

Centrele de colectare și reciclare deșeuri din Județul Sibiu oferă servicii complete de colectare și reciclare, recuperează și valorifică orice tip de deseuri. Intră în contact cu centru de colectare din Județul Sibiu listat mai jos, caută în secțiunea de anunțuri sau scrie-ne dacă nu găsești ce cauți și te vom ajuta!

Deseuri colectate in Județul Sibiu: 

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)