3 pași de urmat pentru reducerea risipei alimentare

Publicat în Recomandari acum 3 ani

Cercetătorii estimează că în țările din Uniunea Europeană aproximativ 43 de milioane de oameni nu își pot permite o masă de calitate în jumătate din zile. Totuși, în jur de 88 milioane de tone de deșeuri alimentare sunt generate anual. Nici în România cifrele nu arată mai bine. Deși multe alimente sunt scumpe, iar 4,5 milioane de români întâmpină dificultăți în procurarea hranei zilnice, risipa alimentară se ridică la 6000 de tone pe zi. Este evident că există o problemă, însă din ce cauză apare și cum o putem remedia?

Soluția este simplă: încearcă să petreci o oră pe săptămână gândindu-te ce ai vrea să mănânci în următoarele zile. Desigur, nu trebuie să creezi un meniu complet, este suficient pentru început să îți notezi în mare mesele principale. Încearcă să alegi mâncăruri cu ingrediente comune, pentru a le prepara mai rapid, de preferat în avans. De asemenea, unele alimente se strică încă dinainte de a ajunge în magazine sau piețe, în timpul transportului. De aceea, e bine să alegem cât mai multe ingrediente locale, care petrec mai puțin timp pe drum. Cele mai multe persoane aleg să își planifice mesele vinerea, având mai mult timp în weekend pentru cumpărături și gătit.

Citește mai mult pe Practicinbucatari.ro

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)