Activități de monitorizare a serviciilor de colectare selectivă în zonele Agnita și Săliște

Publicat în Sibiu acum 2 ani

colectare valea hartibaciului ofgfÎncepând din primăvara acestui an, compania Soma se ocupă de colectarea și transportul deșeurilor municipale de pe raza orașelor Agnita și Săliște. Astfel, contractul cu operatorul Soma a început în data de 22 martie pentru zona 3 (Agnita) și în 1 aprilie pentru zona 5 (Săliște).

Echipa Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu a fost cea care a urmărit îndeaproape și a monitorizat preluarea zonei 3 și zonei 5 de către operatorul Soma, de la împărțirea pubelelor și până la implementarea efectivă a serviciului. Totodată, echipa de monitorizare a asociației este prezentă de fiecare dată pe teren și încearcă să rezolve toate problemele legate de gestionarea deșeurilor, atât cele care apar la oameni sau la primării, cât și cele legate de operatorul de salubrizare.

Colectarea deșeurilor – zona 5

În perioada de mobilizare oamenilor li s-au împărțit pubelele, sacii, pliante informative, iar împreună cu primăriile și celelalte instituții s-au realizat campanii de conștientizare în comunitate. „S-au împărțit pubele la cetățeni, s-au împărțit sacii, am văzut metoda de împărțire a pubelelor și ne-am asigurat de predarea pubelelor la fiecare om în parte”, explică reprezentanții ADI ECO.

După perioada de  mobilizare, a urmat cea de monitorizare a activității operatorului Soma, timp în care s-a verificat dacă colectarea selectivă este făcută în mod corect, respectiv drumul deșeurilor până la stația de sortare. „Am monitorizat serviciul  în sensul în care după ce am văzut sistemul de împărțire am monitorizat precolectarea deșeurilor de la cetățeni și ne-am asigurat că oamenii colectează corect. Toate deseurile reciclabile vor fi transportate in stația de sortare de la Șura Mare, iar deșeurile reziduale vor ajunge la Tracon”.

Colectarea deșeurilor – Valea Hârtibaciului

Zonele de activitate ale operatorului Soma în Agnita și Săliște:

Zonacrt.UAT
ORAȘESATE APARȚINĂTOAREOPERATOR31UAT AGNITAAlin Schiau GullAgnitaCoveș, RujaSOMA
2UAT BRUIUEmil Gherghel
Bruiu, Gherdeal, Șomartin

3UAT CHIRPAREugen Feldeoiu
Chirpăr, Săsăuș, Vârd, Veseud

4UAT MERGHINDEALAurel Ioan Țerbea
Merghindeal, Dealu frumos

5UAT IACOBENIIoan Maca
Iacobeni,Movile, Netuș, Noiștat, Stejăriș

6UAT BRĂDENILiviu Modoi
Brădeni, Retiș, Țeline

7UAT ALȚÂNAIoan Bucșă
Alțâna,Ghijasa de sus,

8UAT BÎRGHIȘȘtefan  Sulumberchean
Bîrghiș, Apoș,Ighișu vechi, Pelișor,Vecerd,Zlagna

51ORAȘUL SĂLIȘTEHorațiu Dumitru RăcuciuSălișteSăliște, Aciliu, Amnaș, Crinț, Fântânele, Galeș, Mag, Săcel, Sibiel, ValeSOMA
2UAT JINAGheorghe Vasile BeschiuJina
3UAT TILIȘCAVasile CîmpeanTilișca,  Rod
4UAT POIANA SIBIULUIAdrian Pavel IoviPoiana Sibiului
5ORAȘUL MIERCUREA SIBIULUIIoan TroancăMiercurea Sibiului, Apoldu de sus , Dobârca
6UAT APOLDU DE JOSIoan Florin BarbuApoldu de jos
7UAT LUDOȘIlie BerghezanLudoș, Gusu

 

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)