Centru de colectare a deșeurilor la Agnita

Publicat în Sibiu acum 3 ani

deseuriConsiliul Județean Sibiu are în plan accesarea de fonduri europene pentru implementarea unui proiect pentru dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor. Proiectul va fi implementat la nivelul întregului județ, iar la Agnita urmează a se construi un centru de colectare a deșeurilor.

Pentru a se putea obține finanțarea, Consiliul Județean Sibiu fiind beneficiarul acesteia, este nevoie să fie proprietarul terenului pe care urmează să se amenajeze centrul. Astfel, 4.887 de metri pătrați și construcțiile de pe acest teren, aflat acum în proprietatea publică a orașului Agnita vor trece în proprietatea publică a județului Sibiu, după ce proiectul va fi adoptat de consilierii județeni.

”Proiectul menționat se realizează și beneficiază de avantajele implementării în cadrul întregului

județ, inclusiv în cadrul unității administrativ teritoriale Agnita. Având în vedere importanța realizării proiectului menționat pentru întreg județul Sibiu, proiect a cărui implementare aduce beneficii pentru mai multe UAT-uri de pe raza teritorială a județului Sibiu, bunul ce face obiectul proiectului de hotărâre este de interes public județean.

Pentru execuția lucrărilor aferente proiectului, Județul trebuie să dețină un drept real asupra imobilului, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, cu modificările și completările ulterioare precum și cu cerințele de eligibilitate referitoare la asigurarea terenurilor aferente investițiilor din cadrul programului de finanțare”, se arată în proiectul de hotărâre.

via Ora de Sibiu

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)