Proiect pilot de colectare, un succes in comuna Miroslava

Publicat în Iaşi acum 2 ani

colectare sticlaProiectul pilot de colectare a deşeurilor din sticlă direct de la domiciliu a fost un succes in comuna Miroslava. In prima zi s-au colectat 13 tone de sticla fata de 8 tone cat erau stranse inainte de la punctele fixe. Din acest motiv, proiectul va continua iar in comuna Miroslava vor fi organizate cate 2 colectari lunare.

Consiliul Județean Iași prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate organizeaza actiuni de colectare a deseurilor de sticlă, din poarta in poarta, in opt comune din zona metropolitana. Campania a început deja în comunele Miroslava şi Aroneanu, iar de astazi este randul comunei Ciurea.

Lucian Iacob Strugaru – specialist tehnic ADIS: „Pana acum avand in vedere ca programul a inceput de luni si s-a desfasurat in comuna Miroslava oamenii au fost foarte receptivi si asta o spun datorita cantitatii colectate in acele zile in care s-a facut colectarea pe raza comunei”.

Pentru colectare nu sunt vizate orice tip de sticla. Obiectivul propus este colectarea selectiva iar aceasta se va realiza cand va fi acoperit intreg judetul.

Lucian Iacob Strugaru – specialist tehnic ADIS: „Se colecteaza doar ambalajele de sticla insemnand sticle, borcane, damingene. Este exclus scoaterea la porti sau in saci a geamului de termopan, de sticla sau a altor lucruri din ceramica. Acestea se colecteaza la deseuri menajere iar daca vor scoate aceste lucruri la poarta nu li se vor lua. Acolo unde nu se poate alege va ramane la poarta pana cand oamenii vor fi informati mai bine si vor incerca sa faca o colectare mai corecta”.

Proiectul pilot a inceput cu colectarea selectiva a deseurilor de plastic, metal, hartie si carton, observandu-se o imbunatatire a colectarii.

via Telem.ro

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)