Anunț al primăriei Râmnicu Vâlcea privind gestionarea deşeurilor biodegradabile

Publicat în Vâlcea acum 3 ani

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea aduce la cunoştinţă tuturor locuitorilor de pe raza oraşului că în conformitate cu prevederile Legii nr. 181 din 19 august 2020 privind gestionarea deşeurilor nepericuloase compostabile, este obligatorie colectarea separată a deşeurilor biodegradabile destinate compostării/digestiei anaerobe, inclusiv din uşă în uşă, denumită în continuare U-U, sau prin aport voluntar, denumită în continuare AP.

Astfel, persoanele fizice sau juridice care generează deşeuri biodegradabile au obligaţia să depună acele deşeuri în spaţiile indicate la punctele de colectare amenajate pe raza municipiului, sau să le predea operatorilor autorizaţi pentru colectarea lor.

Conform Regulamentului serviciului de salubrizare a Municipiului Râmnicu Vâlcea, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 278 din 2015, actualizat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 413 din 17 decembrie 2018 privind modificarea şi completarea Regulamentului, a Caietului de Sarcini şi a Contractului de delegare a gestiunii unor activităţi componente ale serviciului de salubrizare de pe raza Municipiului Râmnicu Vâlcea, deşeurile biodegradabile sunt ”deşeuri care suferă descompuneri anaerobe sau aerobe, cum ar fi deşeurile alimentare ori de grădină, şi care pot fi valorificate material”.

Potrivit aceleiaşi reglementări legale, cetăţenii şi operatorii economici care nu separă biodeşeurile riscă amenzi cuprinse între 400 şi 800 lei.

Separarea biodeşeurilor în gospodării/locuințele oamenilor este vitală pentru creşterea semnificativă a nivelului de reciclare şi evitarea unor amenzi costisitoare din partea Uniunii Europene.

Direcţia de Dezvoltare Locală

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)