Program pilot în patru localități din Dolj: Cântărirea deșeurilor la poarta cetățenilor

Publicat în Dolj acum 3 ani

Un program pilot care prevede cântărirea individuală a tuturor tomberoanelor din patru localități din județul Dolj va fi demarat în luna martie, anunță reprezentanții Consiliului Județean Dolj.

Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a menționat, într-o postare pe pagina de Facebook, că este vorba de comunele Ostroveni și Ișalnița și de municipiile Calafat și Băilești.

„Demersurile pentru punerea în practică a acestui proiect pilot încep în luna martie, iar procedura urmează să fie aplicată chiar din această primăvară. Timp de două luni, în fiecare dintre aceste localități, operatorul de colectare a deșeurilor va face cântărirea cu ajutorul unei mașini dotate cu echipamentul tehnic necesar și, împreună cu reprezentanții autorităților locale, va ține evidența cantităților rezultate pentru fiecare gospodărie în parte și va face raportarea către administrațiile locale și către ADI EcoDolj”, scrie Comin Vasile pe Facebook.

Scopul acestui program pilot este acela de a găsi modalitățile cele mai rapide și economice de desfășurare a activității de colectare.

„În funcție de rezultatele acestui proiect, vom stabili dacă extindem procedura de cântărire individuală a tomberoanelor și în alte localități din județ. Acesta este unul dintre pașii pe care ni i-am asumat în demersul de a ajuta comunitățile locale să colecteze eficient gunoiul și de a reduce cantitatea de deșeuri reziduale, cu scopul diminuării costurilor totale ale serviciilor de salubrizare”, a mai precizat președintele CJ Dolj.

via Craiova Forum

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)