Campania de colectare separată a deșeurilor din Pașcani, prin distribuirea de saci menajeri, riscă să fie sistată

Publicat în Iaşi acum o lună

colectare saci galbeniCampania de colectare selectivă a deșeurilor, prin distribuirea de saci menajeri, nu a avut succesul scontat. Primăria Pașcani a cheltuit anul trecut 40.000 de lei pentru distribuirea de saci menajeri, însă deșeurile reciclabile colectate au fost în valoare de doar 20.000 de lei.

Informațiile au fost făcute publice de primarul Marius Pintilie, în conferința de presă săptămânală, ocazie cu care acesta a anunțat că în acest an municipalitatea va renunța la acest program.

„Să știți că am primit la începutul anului, din partea Compartimentului de Mediu, o informare prin care mi se cerea punctul de vedere dacă continuăm și în acest an acea campanie de distribuire de saci menajeri cu scopul ca în acei saci menajeri să fie depozitate materialele reciclabile. Înainte de a lua o hotărâre am solicitat o analiză la ce s-a întâmplat anul trecut, cu acel program. Concluzia a fost că s-au cheltui 40.000 de lei și deșeurile reciclabile valorificate au fost de 20.000 de lei. Deci am ieșit pe minus în acea campanie de anul trecut, și fiindcă suntem pe minus în general, cu 1,5 milioane de lei pe ceea ce reprezintă taxa de salubritate și plățile pe care le avem pentru a face salubritatea la Pașcani, adică colectare, transport la Ruginoasa, sortare, și transport la depozitul ecologic de la Țuțora, am luat hotărârea să nu mai facem în acest an acest program de distribuție a sacilor menajeri, pentru că deja minusul este foarte mare. Să mai adaug la cei 1,5 milioane de lei încă 20-40 de mii de lei, nu cred că este cazul,” a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

De la începutul acestei săptămâni, operatorul Girexim a început să refuze ridicarea deșeurilor dacă acestea nu sunt selectate. Măsura a stârnit reacții în rândul cetățenilor, primarul Pintilie fiind acuzat pe Facebook că nu a pus la dispoziția pășcănenilor recipiente pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

via NewsPascani

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)