Campanie de colectare deșeuri electrice (DEEE) în Iași

Publicat în Iaşi acum 3 ani

Ieşenii care vor să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) pot participa la o campanie care își propune să crească nivelul de conștientizare al populației privind importanța colectării deșeurilor electrice și a reciclării responsabile.

Campania este iniţiată de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec, partenerii locali ai acțiunii de colectare a deşeurilor electrice şi electronice fiind Primăria Municipiului Iași, SC Salubris SA, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu, Inspectoratul Școlar Județean, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Ecoarena, Palatul Copiilor și Fabrica de Print.

„Ne dorim ca Iașul să fie un model al curățeniei și al responsabilității față de mediu, așa că îi invit pe toți ieșenii să se debaraseze responsabil de deșeurile electrice! Împreună cu Serviciul Local de Colectare Iași, cu SC Salubris SA și cu partenerii locali, ne dorim să ajutăm populația să înțeleagă că aportul fiecăruia dintre noi e esențial pentru sănătatea comunității. Prin implicarea publicului mai tânăr în problemele legate de deșeurile electrice, creăm o nouă generație de consumatori responsabili, care vor duce mesajul lor în rândul familiilor, al profesorilor și al comunităților locale”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În perioada 1 septembrie – 13 octombrie, aparatele electrice stricate sau care nu mai sunt folosite pot fi aduse la unul dintre punctele de colectare provizorii care vor fi deschise în următoarele locuri: sediul SC Salubris SA, Șoseaua Națională nr. 43, Centrul de cartier Tătărași, str. Vasile Lupu nr. 8, Centrul de cartier Alexandru cel Bun, str. Tabacului nr. 18, Centrul de cartier Frumoasa, Bld. Poitiers nr. 20-22, Centrul de cartier Nicolina, str. Petre Țuțea nr. 2, Centrul de cartier Păcurari, Șoseaua Păcurari nr. 34, Centrul permanent de Colectare DEEE din Iași, str. Pompei nr. 3, zona Podul de Piatră.

Programul punctelor de colectare este de luni până vineri, între orele 9.00 și 16.00.

Cei care nu pot transporta deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare menționate pot apela Serviciul Local de Colectare Iași, care asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Serviciul este disponibil la numărul de telefon gratuit TelVerde 0800.444.800, număr disponibil zilnic între orele 9.00 și 17.00, sau la numărul 0764.399.399 (număr cu tarif normal), la care se poate face o programare până pe 13 octombrie.

În plus, participând la această acțiune de colectare, ieșenii au șansa să câștige unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: 11 blendere, 11 mixere, 11 mașini de călcat și trei cuptoare cu microunde digitale.

Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 14 octombrie, la ora 12.00, la Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași (str. Pompei, nr. 3, zona Podul de Piatră), moment în care, la nivel european, se sărbătorește Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice. (E.M.)

Deseuri colectate in Județul Iași: 

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)