Coşuri de gunoi stradale moderne la Iași, cu GPS, sistem antifurt şi capacitate de recunoaştere a vandalilor

Publicat în Iaşi acum 3 ani

Primăria Iași a cumpărat 30 de coşuri de gunoi stradale moderne, cu GPS, sistem antifurt şi capacitate de recunoaştere a vandalilor. Pubelele stradale sunt alimentate cu energie solară, deţin un sistem inteligent care detectează nivelul de umplere şi compactează deşeurile. Cu aceste coșuri de gunoi poți și dialoga. Un astfel de sistem de colectare costă 5.000 de euro fără TVA.

“Sistemul de salubritate din Iaşi se alătură celui din marile oraşe ale lumii, precum Paris, Londra, New York, care folosesc deja aceste staţii inteligente cu succes. Am instalat în Iaşi 30 de astfel de compactoare de ultimă generaţie, pentru că au performanţe deosebite. Sunt alimentate 100% din energie solară, au sistem de recunoaştere a celor care le lovesc. Mai mult decât atât, pentru că au memorie şi voce, poţi purta un mic dialog, poţi transmite un mesaj sau poţi veni cu îndemnuri şi explicaţii pentru cei care le utilizează”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Coșurile de gunoi au fost “îmbrăcate” pentru a avea un aspect mai plăcut. Pubelele au fost decorate cu motive tradiționale și florale și au fost scrise pe acestea “Iașul Verde” și “Salubris”.

Pubelele au fost amplasate în toate zonele orașului și, conform autorităților locale, determină o scădere a colectării săptămânale cu 75%.

Centre de colectare deşeuri în Iași: 

Via Ziarul de Iasi

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)