Platforme supraterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor la Mangalia

Publicat în Constanţa acum 4 ani

Primăria Mangalia a început să amplaseze în mai multe cartiere ale orașului platforme supraterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Platformele respective cuprind module separate pentru deșeuri menajere, hârtie, sticlă, plastic și metal. Într‑o primă etapă, se montează 20 astfel de platforme supraterane, pe străzile recent modernizate, dar și în locuri unde nu au fost amenajate ghene subterane.

Centre de colectare deșeuri în Mangalia

Noi am pregătit din timp spațiile necesare amplasării modulelor de colectare selectivă. Astăzi, am început să le montăm pe poziții, iar locuitorii orașului vor avea posibilitatea să arunce deșeurile, pe categorii. Deocamdată montăm platformele, iar în perioada imediat următoare le vom dota cu eurocontainere de 1,1 mc. Vom face și o campanie de informare, astfel încât cetățenii să arunce deșeurile, pe categorii, doar la pubelele special amenajate, pentru încurajarea colectării selective”, a precizat edilul Mangaliei, Radu Cristian.

El a mai subliniat că Primăria va încheia contracte cu companii specializate, care vor ridica deșeurile, pe categorii.

Până atunci, deșeurile vor fi ridicate tot de mașinile societății locale de salubrizare, dar colectarea selectivă de către cetățeni ajută, ulterior, la trierea deșeurilor, astfel încât să crească gradul de reciclare”, a explicat edilul. Radu Cristian a menționat că această investiție face parte dintr-un program mai amplu de modernizare a infrastructurii și a domeniului public din orașul nostru.

Edilul a precizat că, până la sfârșitul anului, vor fi montate sisteme de colectare selectivă a deșeurilor pe toate străzile orașului.

Via Mangalia News

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)