Colectare deșeuri electrice în Iași | 28 sept. – 13 oct.

Publicat în Iaşi acum 4 ani

Municipiul Iași se implică pentru a treia oară în organizarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, alături de Asociația RoRec și partenerii locali de colectare.

Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice este inițiativa WEEE Forum, o asociație internațională non-profit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice. Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor. În ultimii 5 ani, rata de producere a deșeurilor electrice a crescut cu 21%! Este esențial să înțelegem că ”deșeurile electrice reprezintă un flux care ridică o provocare din ce în ce mai mare: numărul de dispozitive electrice și electronice este în continuă creștere, precum și nevoia de materiale necesare pentru fabricarea produselor”, ne spun reprezentanții WEEE Forum.

Prin implicarea pentru a treia oară în acest proiect, Iașul își dovedește interesul pentru protecția mediului înconjurător și necesitatea colectării selective a acestor deșeuri.

În Iași campania de colectare demarată pe 1 septembrie continuă și în perioada 28 septembrie-13 octombrie 2020!

Partenerii locali ai acestei acțiuni de colectare sunt: Primăria Municipiului Iași, SC Salubris Iași, Agenția pentru Proteția Mediului Iași, Garda de Mediu, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași, Ecoarena, Palatului Copiilor Iași și Fabrica de Print.

Regăsiți mai jos detalii despre program:

În intervalul 28 septembrie-13 octombrie 2020, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la TelVerde 0800 444 800, un serviciu gratuit, apelabil de luni până sâmbătă, între orele 9-17 sau la 0764 399 399 (număr cu tarif normal).

Cetățenii interesați să scape gratuit de aparatele electrice vechi sau stricate, le pot aduce la unul din punctele provizorii de colectare de mai jos, acestea fiind deschise de luni până vineri, între orele 09.00-16.00:

Sediul SC Salubris S.A – Şos. Naţională, nr.43
Centrul de cartier Tătărași – str. Vasile Lupu, nr.8
Centrul de cartier Alexandru cel Bun – str. Tabacului, nr. 1B
Centrul de cartier Nicolina – str. Petre Țuțea, nr. 2
Centrul de cartier Păcurari – șos. Păcurari, nr. 34
Centrul de cartier Frumoasa – bld. Poitiers, nr. 20-22
Centrul de Colectare DEEE Iași – Strada Pompei, nr 3 (zona Podul de Piatră).

În data de 14.10.2020 la Centrul de Colectare DEEE, Strada Pompei nr 3, începând cu ora 12.00 va avea loc o Tombolă pentru toți deponenții din campanie! Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Premiile sunt 11 x blender, 11 x mixer, 11 x fier de călcat, 3 x cuptor microunde digital.

Ai grijă de mediu și de orașul tău! Vizitează http://www.colecteaza.ro sau sună gratuit la TelVerde 0800 444 800, pentru mai multe detalii despre colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electronice.

Centre de colectare deşeuri în Județul Iași

Centrele de colectare și reciclare deșeuri din Județul Iași oferă servicii complete de colectare și reciclare, recuperează și valorifică orice tip de deseuri. Intră în contact cu centru de colectare din Județul Iași listat mai jos, caută în secțiunea de anunțuri sau scrie-ne dacă nu găsești ce cauți și te vom ajuta!

Deseuri colectate in Județul Iași: 

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)