Colectare deșeuri electrice în Zalău | 28 sept. – 25 oct.

Publicat în Sălaj acum 3 ani

Zalăul se implică pentru a treia oară în organizarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, alături de Asociația RoRec și partenerii locali de colectare.

În municipiu va avea loc o campanie de colectare a acestor deșeuri în perioada 28 septembrie-26 octombrie.În intervalul 28 septembrie-25 octombrie, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la TelVerde 0800 444 800, un serviciu gratuit, apelabil de luni până sâmbătă, între orele 9-17.

Cetățenii interesați să scape gratuit de aparatele electrice vechi sau stricate, le pot aduce la unul din punctele  provizorii de colectare, acestea fiind deschise în data de 17 octombrie 2020, între orele 09.00-16.00: cartier Porolissum – lângă PECO, cartier Brădet – lângă Codiflor, cartier Dumbrava – lângă Piaţă dar și la Centrul de Colectare DEEE – str. Fabricii nr. 30 B.

În data de 26 octombrie, la Centrul de Colectare DEEE din str. Fabricii nr. 30 B, începând cu ora 15.00 va avea loc o Tombolă pentru toți deponenții din campanie. Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Premiile sunt 3 x mixer, 1 x cuptor microunde digital, 1 x aspirator.

Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice este inițiativa WEEE Forum, o asociație internațională non-profit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice. Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor.  În ultimii 5 ani, rata de producere a deșeurilor electrice a crescut cu 21 la sută! Este esențial să înțelegem că ”deșeurile electrice reprezintă un flux care ridică o provocare din ce în ce mai mare: numărul de dispozitive electrice și electronice este în continuă creștere, precum și nevoia de materiale necesare pentru fabricarea produselor”, ne spun reprezentanții WEEE Forum.

Centre de colectare deşeuri în Județul Sălaj

Centrele de colectare și reciclare deșeuri din Județul Sălaj oferă servicii complete de colectare și reciclare, recuperează și valorifică orice tip de deseuri. Intră în contact cu centru de colectare din Județul Sălaj listat mai jos, caută în secțiunea de anunțuri sau scrie-ne dacă nu găsești ce cauți și te vom ajuta!

Deseuri colectate in Județul Sălaj: 

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)