Campanie pentru colectarea și distrugerea deșeurilor medicamentoase din Iași

Publicat în Iaşi acum 1 an
medicamente

medicamente

Municipalitatea ar putea încheia un acord de parteneriat cu filiala ieșeană a Colegiului Farmaciștilor din România în vederea organizării unei campanii pentru colectarea și distrugerea deșeurilor medicamentoase provenite de la populație pentru perioada 2023 – 2028. Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de vineri, 3 februarie 2023.

Cantitatea de produse medicamentoase neutilizate / expirate a crescut în ultima perioadă din cauza pandemiei de COVID – 19 și a faptului că procesul de colectare și distrugere în condiții de siguranță a medicamentelor expirate / rămase nefolosite de populație este incomplet reglementat legislativ. Creșterea constantă a utilizării de produse medicamentoase, determinată atât de dezvoltarea unor medicamente noi, cât și de îmbătrânirea populației este direct proporțională cu cantitatea de deșeuri farmaceutice generate.

Colectarea sau distrugerea necorespunzătoare a produselor farmaceutice prezintă riscuri majore, putând duce la contaminarea apei potabile, eliberarea de poluanți toxici în aer, distrugerea bacteriilor necesare pentru tratarea apelor uzate, periclitarea vieții acvatice și a sănătății personale.
Prin această campanie vor fi difuzate informații privind necesitatea colectării responsabile a medicamentelor, a educării populației privind riscurile asociate aruncării întâmplătoare a medicamentelor expirate și atragerii atenției autorităților asupra necesității elaborării unei legislații coerente privind deșeurile medicamentoase provenite din comunitate.

via 24 de ore

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)