Care sunt regulile de colectare separată. Ghid RETIM

Publicat în Timiş acum 2 săptămâni

retimRETIM a întocmit un ghid complet pentru abonații din județul Timiș în care sunt furnizate informații extrem de utile despre modul în care deșeurile trebuie colectate separat.

Operatorul de salubrizare RETIM a luat decizia de a elabora un ghid complet pentru abonații săi din județul Timiș. Acesta conține toate informațiile de care locuitorii din Timiș au nevoie pentru a știi cum trebuie colectat separat gunoiul.

Astfel, abonații RETIM sunt informați că deșeurile menajere se depun în pubela neagră. În această categorie intră: coji de fructe și legume, coji de ouă, zaț de cafea și plicuri de ceai, resturi alimentare, cantități mici de resturi vegetale (buchete de flori uscate, o plantă), cenușa și conținutul sacului de la aspirator, obiecte de uz casnic, de mici dimensiuni, uzate (de exemplu vase de ceramică sparte, etc).

„Deșeurile reciclabile sunt cele care ocupă cea mai mare parte din deșeurile generate de noi, iar acestea se depun în sacul sau pubela galbenă”, a informat RETIM. În această categorie intră: pet-uri, conserve de aluminiu, doze de suc, bere, hârtie (ziare, plicuri, pungi, plase), carton provenit de la ambalaje. Foarte important este faptul că înainte de a fi depozitate în recipient, ambalajele se clătesc, strivesc sau se pliază.

Sticla poate fi reciclată la nesfârșit și de aceea este obligatoriu să fie colectată separat, în clopotele stradale verzi. În recipientele verzi se pun: ambalaje din sticlă provenite de la băuturi răcoritoare și alcoolice, precum și borcane. De menționat este faptul că nu se depozitează sticla industrială provenită de la geamuri sparte, parbrize, neoane și becuri.

„Pentru deșeurile biodegradabile (acolo unde există compostoare): resturile de fructe și legume, coji de ouă, flori uscate, pliculețe de ceai și alte deșeuri biodegradabile se pot depune în compostoare. Compostul finit poate fi utilizat ca îngrășământ natural”, a transmis RETIM.

Ghidul complet pentru județul Timiș privind regulile colectării separate poate fi accesat AICI!

via Express de Banat

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)