CJ Caraș-Severin: 94 de lei/tonă la groapa de gunoi Lupac, 186 de lei/tonă la Oradea

Publicat în Caraş-Severin acum 4 ani

CARAŞ-SEVERIN – A spus-o chiar preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, în plenul şedinţei de ieri a forului decizional judeţean!

Deponeul este deschis, funcţional, Consiliul Judeţean şi-a îndeplinit toate obligaţiile. Acum ţine de primării să semneze contracte cu operatorul.

„Cu cât se întâmplă asta mai repede cu atât mai bine. Consiliul Judeţean nu poate să mai intervină. Dacă tot s-a vorbit de tarife, vreau să spun că preţul este de 94 de lei/tonă pentru cei care duc direct gunoiul la Lupac. La cele cinci staţii de transfer, la firmele care au câştigat licitaţiile pe zone tariful este de 200 de lei/tonă pentru că intervin şi alte cheltuieli, cum ar fi transportul care se face cu maşinile operatorului. Societăţile de colectare operează în zona staţiei de transfer şi nu transportă, de aceea există această diferenţă. Pentru zonele Reşiţa şi Caransebeş preţul este de 94 de lei. Costurile sunt mult mai mici decât cele de la groapa de la Oradea, unde tona este de 186 de lei/tonă.

Transal Urbis din Caransebeş a încheiat contract şi a dus deja deşeuri la Lupac. Deci, dacă cineva voia să ducă gunoaie la Lupac încă din 24 putea să ducă, operatorul de acolo având obligaţia să preia. Încet, încet vor începe toţi să ducă deşeurile la Lupac, în curând vor începe să lucreze toate staţiile de transfer, şi asta datorită costurilor mai scăzute. Fac apel la toţi primarii să îşi încheie contracte pentru că din 24 august, deponeul de la Lupac funcţionează“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu.

Centre de colectare deşeuri în Județul Caraș-Severin

Deseuri colectate in Județul Caraș-Severin: 

Via Caras Online

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)