Centru de colectare deșeuri baterii auto în București, Ilfov + București

FERONAT CARTON SRL este operator economic autorizat pentru colectarea și reciclarea bateriilor auto uzate, baterii auto, cu punct de colectare în București, la adresa: București,
Str. Ramuri Tei nr. 12
(incinta BIT S.A.) sector 2, București, Tel: 0722 965 259.
Sediu social:București,
Sos. Colentina nr. 35, bl. R15, sc. B, et. 3, ap. 60, sector 2

RECICLARE DEEE

Deseuri Electrice, Elecronice, Electrocasnice si de alte tipuri ce pot face obiectul serviciilor pe care vi le oferim: – echipamente tehnica de calcul, birotica: monitoare, calculatoare, imprimante, ups-uri, echipamente de retea, echipamente de telecomunicatii, componente – produse de uz casnic: televizoare, echipamente multimedia, vcr, dvd, frigidere, masini de spalat, instalatii de aer conditionat, masini de gatit (aragazuri) – echipamente industriale, de climatizare, vitrine frigorice, roboti industriali, unelte de bricolaj, masini electrice, motoare, turbine – deseuri rezultate in urma productiei: cabluri, placi, circuite integrate, bobine, motoare, cablaje.

RECICLARE PLASTIC

Pet, ladite , lazi ,navete ,spoilere auto, polipropilena. De ce ar trebui reciclat plasticul? – Economisim resurse naturale. Productia de plastic utilizeaza 8% din productia de petrol a globului. – Reducem consumul de energie. Prin reciclarea unei singure sticle din plastic salvam energia care ar putea tine aprins un bec timp de 6 ore. – Reducem cantitatea de gunoi solid care ajunge la gropile de gunoi. – Reducem emisiile de substante chimice nocive in aer.

RECICLARE HARTIE

Potentialul de contaminare – Reciclarea hartiei depinde foarte mult de calitatea deseurilor de hartie colectate. Aceste tipuri de deseuri fiind foarte usor de contaminat cu alte tipuri de deseuri menajere, mai ales cu lichide. Este recomandata colectarea deseurilor din hartie si cartonin containere special amenajate cu o deschizatura mai ingusta pentru a ingreuna introducerea altor tipuri de deseuri. – Principalele tipuri de deseuri din hartie si carton reciclabil: – hartie de calitate, – hartie mixta, – ziare si reviste, – carton gofrat.

RECICLARE METAL

– Metale neferoase Aluminiul este metalul cel mai raspandit din scoarta terestra, dar o mare parte din el nu poate fi extrasa economic. Aluminiul este un metal ce reactioneaza usor cu alte substante de aceea nu se gaseste niciodata singur, in stare “libera”. Majoritatea aluminiului este combinata chimic cu elemente ce nu pot fi separate cu usurinta . Bronzurile turnate pot fi: bronzuri moi (cu 3%Sn);bronzuri dure (9%Sn). Bronzurile moi se folosesc la turnarea bucselor, a armaturilor etc., care lucreaza in medii corozive obisnuite. – Metale feroase Reciclarea metalului preuspune o economie de energie considerabila in comparatie cu cea necesara producerii unor materiale noi! – Se reduce gradul de poluare. – Scade cantitatea de gunoi. – Conservam resursele naturale. Deseurile de fier, otel, inox, fonta, tabla se incadreaza in aceasta categorie.

ACUMULATORI UZATI

Posibilitatea de a returna deseurile de baterii si si acumulatori portabili la punctele de colectare aflate in vecinatate, fara plata unei taxe si fara obligatia de a cumpara o noua baterie, este mai nou reglementata prin legea HG nr. 1132/2008. – cand bateriile si acumulatorii devin deseuri, indreptativa cu ele catre punctele de colectare autorizate pentru ca acestea sa poata fi reciclate. – Bateriile si acumulatorii portabili contin substante toxice. Aruncate impreuna cu alte deseuri menajere, substantele continute de baterii si acumulatori vor ajunge in sol si ape. Cand solul si apa sunt contaminate, aceste substante ajung in corpul plantelor si animalelor, acumulandu-se de-a lungul lanturilor trofice. Metalele continute de baterii pot provoca alergii, sterilitate, pierderi de memorie, boli de inima, cancer. Asadar, deseurile de baterii si acumulatori portabili sunt deosebit de periculoase. Daca nu ne pasa de mediul natural, ar trebui sa ne pese de sanatatea noastra si a copiilor nostri.

RECICLARE STICLA

Sticla naturala este formata din anumite tipuri de roca topite in urma unor fenomene naturale ce au dus la temperaturi inalte (cum sunt eruptiile vulcanice, traznetele sau impactul cu meteoriti), apoi racite si solidificate rapid. Primii oameni care au facut obiecte din sticla, in principal margele, se presupune ca au trait in jurul anului 3500 i.Hr., in Egipt si in estul Mesopotamiei. Sticla poate fi reciclata la nesfarsit fara sa isi piarda din calitati.

Contact
+4(0) 371.197.032
Str. Ramuri Tei nr. 12, S2 Bucuresti

Vezi mai multe puncte/centre de colectare de la

  1. Centre de colectare București
  2. Centre de colectare Ilfov + București
  3. Centre de colectare baterii auto