Comuna Șpring, prima din România cu centru de colectare și returnare a recipientelor de unică folosință

Publicat în Alba acum 1 an

aparat colectare reciclare recipiente plastic spring maiLocalitatea cu 700 de ani de istorie din județul Alba, comuna Șpring, își deschide orizontul spre ecologie, devenind prima comună din România cu un centru de colectare și returnare a ambalajelor de unică folosință.

Aparatele cu ajutorul cărora cetăţenii pot colecta ambalajele din plastic, sticlă şi aluminiu au fost amplasate în comună la începutul lunii aprilie.

„Mă bucur din suflet că suntem prima comună din ţară în care se implementează un astfel de proiect. Toate comunităţile locale trebuie să investească în campanii inteligente de colectare selectivă a deşeurilor. Vom continua acest proiect pe viitor, având şi avantajul susţinerii fondurilor europene.

Vom organiza şi tombole lunare cu premii pentru persoanele care reciclează. Am fost plăcut surprinsă să văd că cei mici, copiii, au curăţat toate văile, şanţurile de pet-uri şi au venit şi le-au reciclat. Lucrurile merg bine, oamenii se descurcă. Nici măcar nu erau montate instrucţiunile şi deja oamenii au venit şi au ştiut să recicleze deoarece aparatele sunt foarte inteligente”, spune Iulia Stanilă, primarul comunei

Uşor de folosit, echipamentele de colectare şi reciclare instalate îi ajută pe locuitorii din Şpring să se implice activ în a lăsa mai puţin în urma lor: mai puţin plastic şi aluminiu şi mai puţină sticlă – până la urmă, secretul unui viitor curat stă într-un prezent implicat. Echipamentul recuperează recipiente din sticlă, doze de aluminiu şi recipiente din plastic.

“Este un proiect care susţine educaţional, vede şi digital eforturile unei comunităţi locale de a colecta selectiv deşeurile de ambalaje achiziţionate din magazine sau care poluează domeniul public şi privat al acesteia. Compania noastră susţine cu echipamente performante utilizate în multiple pieţe mondiale colectarea şi reciclarea selectivă a deşeurilor.

Credem cu tărie că doar un parteneriat corect şi puternic între beneficiar şi client, în mijloc cu administraţia locală şi societatea civilă va duce la rezultate de impact, pe termen lung, care să îmbunătăţească performanţele activităţii de colectare selectivă, valorificarea materialelor reciclabile şi înfrumuseţarea comunităţilor locale din România, afectate de poluarea cu deşeuri de ambalaje de băuturi“, spune Bogdan Purcherea, managerul general al companiei care a furnizat echipamentele.

via SebesInfo

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)