Craiovenii care încă obișnuiesc să arunce articole de mari dimensiuni la ghena de gunoi riscă să fie amendați

Publicat în Dolj acum 4 săptămâni

molozCraiovenii care încă obișnuiesc să arunce articole de mari dimensiuni la ghena de gunoi riscă să fie amendați, în cazul în care sunt identificați de polițiștii locali. 

Sunt foarte multe persoane care nu țin cont de acest aspect și, indiferent de oră, aruncă la ghene canapele, fotolii, electrocasnice, obiecte sanitare și chiar deșeuri rezultate din amenajări interioare.

Pentru preluarea acestor obiecte, Iridex percepe un tarif separat, persoana trebuind să sune la 0251.979 și să ceară informații.

„Acestea sunt considerate deșeuri voluminoase, deșeuri solide de dimensiuni mari, care nu pot fi preluate de o autogunoieră compactoare. Saltele, canapele, piese de mobilier vechi, uși, mochete, schiuri, tot ceea ce odată a folosit, dar acum încurcă, nu trebuie decât, după ce ne anuntați și stabilim data în care le vom ridica, să le scoateți exact în locul de unde vi se colectează în mod normal deșeurile menajere”, a spus directorul Iridex, Dan Tiberiu Anghel.

Aceeași situație este și cea a deșeurilor rezultate din construcții și demolări. Tariful se află sunând la dispeceratul firmei.

Potrivit unei hotărâri de consiliu local, o persoană care aruncă deșeuri pe domeniul public riscă o amendă între 500 și 1500 lei (persoane fizice) și între 1000 și 2500 lei (persoane juridice). De asemenea, în cazul în care se constată că la platformă nu este curat, asociația de proprietari riscă o amendă cuprinsă între 100 și 2500 lei.

via Craiova Forum

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)