Craiovenii din cartierul 1 Mai care locuiesc la bloc vor putea, începând de azi, să colecteze selectiv

Publicat în Recomandari acum 2 ani

colectare selectiva craiovaOperatorul de salubritate, Iridex a montat începând de ieri primele containere supraterane, destinate colectării deşeurilor reciclabile. Atât proprietarii de la blocurile cu patru etaje, cât şi cei de la blocurile turn vor depozita începând de acum deşeurile reciclabile la aceste containere. Până la această dată craiovenii care locuiesc la bloc nu făceau colectare selectivă precum cei de la case, pentru că nu aveau containere separate. Începând din această lună şi în cartierele de blocuri colectarea se va face selectiv. Aceasta se va face treptat în funcţie de perioada în care Iridex-ul va monta aceste containere în cartierele din oraş. În Craiova vor fi amplasate cele 1.120 de containere. Primăria Craiova a delegat operatorul de salubritate, Iridex Group să achiziţioneze cele 1.120 containere pentru colectare selectivă care vor fi aşezate în cartierele de blocuri. În cartierul 1 Mai, Iridex va monta 26 de platforme.

„Am început montarea containerelor supraterane în zona blocurilor din Municipiul Craiova. Am început din cartierul 1 Mai. Amplasarea se va face, etapizat, pe cartiere. Toboganele de gunoi din blocurile turn nu vor fi desființate în momentul începerii amplasării containerelor supraterane. Pentru a putea face o trecere cât mai ușoară, la noul sistem de colectare separată a deșeurilor menajere. După cele 30 de zile, toboganele de gunoi din blocurile turn vor fi închise”, se arată într-un comunicat.

Containere pe culori

Cele mai răspândite materiale recuperate din fiecare casă, pe care avem obligația legală de a le colecta separat, sunt împărțite în patru categorii principale: hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă și deșeuri reziduale.
Containerele amplasate la blocuri respectă un anumit cod de culoare, pentru o identificare rapidă și ușoară. recipientele albastre pentru hârtie şi carton, cele galbene pentru plastic şi metal, cele verzi pentru sticlă, iar cele negre pentru deşeuri reziduale, adică resturi de mâncare.

via GDS.ro

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)