Cu toate ca CJ Alba se lăuda că are „cel mai mare centru de management al deșeurilor din Transilvania”, acesta nu este capabil să preia în totalitate nici măcar gunoiul din Alba Iulia

Publicat în Alba acum 2 ani

centrul management deseuri galda de jos maiMult lăudatul centru de management al deșeurilor de la Glada, supranumit de reprezentanții CJ Alba ca fiind „cel mai mare centru de management al deșeurilor din Transilvania”, se pare ca este în realitate incapabil, cel puțin în acest moment, incapabil să preia tot gunoiul menajer din județul Alba. Eventual, ar putea fi un cadidat serios la cea mai scumpă constructie a unui centru de management al deșeurilor din Transilvania.

Potrivit contractului de concesiune, RER VEST și Retim, s-a obligat să asigure un program de functionare zilnică între orele 08:00 – 21:00, în cursul zilelor lucrătoare, iar sâmbăta până la ora 16:00.

În realitate, de la deschiderea acestuia, nu s-a preluat o medie zilnică de circa 270 de tone pentru că depozitul nu funcționează la capacitatea prevăzută în contractul de concesiune.

Mai mult decât atât, așa zisul cel mai mare centru de management al deșeurilor menajere din Transilvania, e mare numai în comunicatele Consiliului Județean Alba, pentru că potrivit surselor ziarulunirea.ro, prima celulă de depozitare nu va fi suficientă nici pentru cinci ani. Asta, în condițiile în care s-ar asigura sortarea și reciclarea deșeurilor menajere și numai 55% din totalitatea gunoiului care intră pe poarta centrului ar ajunge în celula de depozitare.

Capacitatea de preluare a acestuia, teoretică, de circa 271 de tone de deșeuri menajere, pe zi, în cursul zilelor lucrătoare va fi oricum insuficientă pentru că de-a lungul anilor, cantitatea de deșeuri menajere a crescut în mod constant.

De pildă, potrivit surselor ziarulunirea.ro, se pare ca acum cativa ani, pentru Alba Iulia a fost luată în calcul o cantitate de 60 de tone de deșeuri menajere, zilnic, iar în prezent, deja s-a ajuns la peste 100 de tone.

• Situația, salvată de către Primarul Gabriel Pleșa

Exista un risc real ca gunoiul menajer să nu fie ridicat începând cu acest weekend, la Alba Iulia, însă primarul Gabriel Pleșa asigură cetățenii că sâmbătă, 22 mai, gunoiul va fi ridicat și colectat, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să fie organizată o ședință împreună cu Consiliul Județean Alba și reprezentanții firmelor, pentru a soluționa problema.

via Alba Iulia Info

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)