Curg sesizările la Mediu legate de aruncarea necontrolată a deșeurilor

Publicat în Olt acum 2 ani

Curg sesizările la Mediu legate de aruncarea necontrolată a deșeurilor în afara localităților, primăriile fiind amendate că nu asigură colectarea separată, transportul, neutralizarea, valorificarea şi eliminarea finală a deşeurilor. În aceste zile, două primării  din Olt au primit amenzi.

Centre de colectare deşeuri în Județul Olt

Deseuri colectate in Județul Olt: 

“Urmarea sesizărilor adresate pe pagina de Facebook a instituţiei prin care se reclamă depozitari necontrolate de deşeuri pe strada Digului si in zona Parcului din localitatea Coteana, Comisariatul Judeţean Olt al Garzii Naţionale de Mediu a verificat aspectele semnalate constatand in ambele locaţii depozitari de deşeuri municipale (menajere, hartie, plastic, metal) in amestec cu deşeuri din construcţii” a anunțat Garda de Mediu Olt.

Întrucât terenul pe care s-au constatat depozitări de deşeuri aparţine administrației locale si face parte din intravilanul localitaţii și constatându-se că nu există indicatoare pentru interzicerea abandonării de deşeuri, primăria a fost amendată la finele săptămânii trecute cu suma de 15.000 lei. Inspectorii de mediu au impus măsuri privind salubrizarea terenurilor ocupate de abandonările de deşeuri, cu termen de realizare 30 noiembrie, cât și montarea de indicatoare privind interzicerea abandonării de deşeuri.

Azi, o altă primărie a primit amendă, tot în cuantum de 15.000 de lei.

,,Urmare sesizărilor adresate Comisariatului Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu, privind existenţa unei gropi de gunoi neautorizată in comuna Schitu, comisarii au efectuat verificări constatănd depozitări necontrolate de deşeuri animaliere, construcţii, materiale vegetale, palstic, anvelope uzate, diverse obiecte de uz casnic, dispersate pe o suprafată de cca. 200 mp, teren domeniu public, situat la ieşirea din satul Greci catre Serbaneşti, de-a lungul DJ 546A, pe raza localităţii Greci,, a transmis GM Olt.

Via: Realitatea Oltului

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)