Din luna septembrie, Alba Iulia va intra, în materie de colectare selectivă a deșeurilor, în rândul orașelor europene

Publicat în Alba acum 2 ani

alba iulia colectare selectiva xȘtiu la fel de bine ca și dumneavoastră că procesul de schimbare a operatorului de salubritate ne-a pus pe toți într-o mare dificultate. Alba Iulia se confruntă cu o problemă majoră în ceea ce înseamnă ridicarea gunoiului menajer și nu are rost să ne ascundem după deget. Suntem într-o situație urâtă, neplăcută, dar pe care o vom depăși. Nu mi-am dorit-o nici eu, nici actualul Consiliu local și sunt convins că niciun albaiulian.

Cu toate acestea, este foarte important ce se va întâmpla în doar câteva săptămâni. Din luna SEPTEMBRIE în Alba Iulia va începe COLECTAREA SELECTIVĂ a gunoiului menajer pe 5 FRACȚII! Rer Vest, societatea care a câștigat licitația pentru colectarea deșeurilor din Alba Iulia, are termen maxim pentru începerea prestării serviciilor către albaiulieni, data de 7 septembrie, conform contractului cu ADI Salubris.

Colectarea selectivă înseamnă o reducere cu aproape 70-80% a cantităților de gunoi menajer așa cum îl avem astăzi, menținând aproximativ același cost pentru albaiulieni, în sensul în care 4 dintre aceste fracții vor putea fi reciclate, iar pe celula finală de la Galda de Jos va ajunge doar o mică parte din tot ce se colectează acum. De noi depinde ca orașul nostru și mediul înconjurător să fie mai sănătos, mai curat.

La Alba Iulia vom crea toate condițiile pentru ca populația să poată colecta și depozita gunoiul astfel:

– pubela ROȘIE: METAL

– pubela VERDE: STICLĂ

– pubela GALBENĂ: PLASTIC și PET-uri

– pubela ALBASTRĂ: HÂRTIE și CARTON

– pubela NEAGRĂ: DEȘEURILE MENAJERE

Am demarat procedurile pentru amenajarea spațiilor în care se va face colectarea. Acestea vor fi îngrădite, supravegheate video, iar accesul va fi controlat pe bază de cartelă. În acest fel doar proprietarii blocurilor arondate acelui centru vor depozita acolo deșeurile, iar prin supravegherea video dorim să ne asigurăm că toți albaiulienii respectă regulile de colectare.

Sunt convins că vom învăța rapid codurile de culoare și în ciuda oricăror disfuncționalități care vor mai apărea la început, vom conștientiza cu toții că atunci când facem ceea ce trebuie pentru natură și mediul înconjurător, natura la rândul ei va avea grijă de noi!

RECICLAREA este modul civilizat de a-i spune planetei că o iubim! Alba Iulia va deveni un oraș curat, frumos și îngrijit, iar asta va ține de fiecare dintre noi! Și vă asigur că Primăria Alba Iulia va face totul pentru asta!, anunță primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

via Pro Alba

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)