În ziua de 4 decembrie, SOMA organizează prima campanie de colectare a deșeurilor voluminoase pentru populația din Municipiul Bacău

Publicat în Bacău acum 3 ani

WhatsApp Image at PMÎn ziua de 4 decembrie, SOMA organizează prima campanie de colectare a deșeurilor voluminoase pentru populația din Municipiul Bacău. Astfel, băcăuanii se pot debarasa în mod responsabil și gratuit de mobilierul vechi și de alte deșeuri voluminoase.

În cadrul campaniei, deșeurile voluminoase vor fi ridicate în două modalități diferite:

  • pentru zona de locuințe individuale (case/vile): se ridică din poartă în poartă, în ziua de sâmbătă, 4 decembrie.
  • pentru zonele de blocuri: băcăuanii sunt rugați să depoziteze deșeurile de care nu mai au nevoie la platformele publice de colectare, cele mai apropiate de blocul lor.
Ce sunt deșeurile voluminoase?

Deșeurile voluminoase sunt deșeurile solide de mari dimensiuni, care nu pot fi depozitate în containerele și igluurile normale de deșeuri. De asemenea, acestea nu pot fi transportate de mașinile obișnuite, care colectează deșeurile reciclabile și reziduale.

Printre exemplele de deșeuri voluminoase, care vor fi ridicate în această campanie, se numără: mobilierul de grădină, cel din locuințe, jucării de mari dimensiuni, elemente de stolerie, instalații de fitness, joacă sau întreținere corporală, dar și obiecte textile de mari dimensiuni.

Exemple de deșeuri voluminoase:

  • mobilier de grădină: scaune, mese, figurine, cuști de animale;
  • mobilier din locuințe: dulapuri, mese, scaune, canapele, paturi, saltele, fotolii, tablouri, lustre.;
  • jucării de mari dimensiuni: tobogane, piscine hobby, biciclete, trotinete, tractorașe și mașinuțe de jucărie;
  • elemente de stolerie (confecționate de tâmplar): tocuri, uși, ferestre;
  • obiecte de mari dimensiuni pentru recreere/joacă/întreținere corporală, cum ar fi: leagăne, cărucioare copii, balansoare, mese de masaj;
  • obiecte textile: covoare, preșuri, carpete etc.

Mai multe detalii despre colectarea deșeurilor puteți citi și pe site-ul www.somabacau.ro sau puteți contacta dispeceratul SOMA la tel. 0234.998.

via ZDBC.ro

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)