Încă două centre de colectare a deșeurilor la Oradea, în cartierele Nufărul şi Oncea

Publicat în Bihor acum 10 luni

reciclareÎn Oradea vor fi amenajate încă două centre de colectare a deșeurilor, unul în Cartierul Nufărul şi altul în Cartierul Oncea. Alături de cele două platforme deja existente, pe străzile Thurzo Sandor și Uzinelor, acestea vor răspunde nevoilor de depozitarea a deșeurilor pentru întreg orașul, putând fi accesate uşor din orice punct al municipiului de către toţi cetăţenii.

În acest sens, Consiliul Local a aprobat azi, 25 august, asocierea dintre Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea în vederea realizării acestor două centre/platforme de colectare a deșeurilor, prin aport voluntar.

„Așa cum se știe, cele două centre de pe străzile Thurzo Sandor și Uzinelor sunt foarte utilizate de orădeni, aproximativ 3800 de tone de deșeuri fiind depozitate anual în fiecare dintre acestea. Dacă cele două centre nu ar fi existat, probabil jumătate din această cantitate de deșeuri ar fi fost depozitată prin oraș, prin alte zone”, a precizat primarul Florin Birta.

Având în vedere intenția Consiliului Județean de a construi astfel de platforme de colectare a deșeurilor în tot județul Bihor, Primăria Oradea a purtat discuții în vederea finanțării construcției a două astfel de centre în municipiu, mai exact în două cartiere care nu dispun de astfel de facilități.

Despre amplasamentele alese, primarul Florin Birta a spus: „Propunem construirea unui centru în zona Cartierului Nufărul, str. Morii, pe un teren de 4937 mp. Pentru realizarea acestuia avem nevoie de doar 3000 de mp, dar vom găsi soluții să ne îndepărtăm cât mai mult de zona de case. Tot în această zonă se va construi noua centură dintre Oradea și Sânmartin, va fi un pasaj peste centura orașului Oradea, plus un sens giratoriu. La acel moment, vom găsi o soluție să facem o altă străpungere care să iasă direct în Iancu de Hunedoara. Practic vom avea două accese la platformă, unul din str. Morii și unul din zona str. Iancu de Hunedoara. Al doilea centru este propus în Cartierului Oncea, o zonă tot mai populată în ultimii ani. Aici, la baza serpentinelor care vin de la Paleu și în zona străzii Bihorului, avem o suprafață de cca 5000 mp pe care o vom preda Consiliului Județean”.

via Bihor Știri

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)