În perioada 10-21 iulie cartierele Sibiului vor fi gazdă pentru cea de-a doua ediție a proiectului“Ne jucăm și curățăm”

Publicat în Sibiu acum 3 ani

În perioada 10-21 iulie cartierele Sibiului vor fi gazdă pentru cea de-a doua ediție a proiectului“Ne jucăm și curățăm”, un eveniment de responsabilitate socială și respect față de mediul înconjurător, susținut de compania Soma Sibiu.

Însoțite de specialiști în salubrizare, personajele colectării separate: PetRică, BioRel, Mărie-Hârtie, Miticlă și Tanti Rezi, merg prin diferite cartiere ale orașului, unde vor lua parte la acțiuni de ecologizare și le vor arăta copiilor cu ajutorul tehnologiei 3D ce se întâmplă cu gunoaiele aruncate de ei.

Soma, compania de salubrizare a Sibiului, susține activitățile proiectului “adoptând” personajul Tanti Rezi – unul dintre protagoniștii campaniei “Și în gunoi sunt super-eroi”.

foto cuc

“Tanti Rezi simbolizează deșeurile reziduale, adică deșeurile rele, pentru care oamenii știu că pot plăti suplimentar și care, finalmente, dăunează mediului înconjurător întrucât nu pot fi reciclate. Însă noi, echipa Soma, credem că deșeurile reziduale ascund adesea resurse valoroase: peste 50% din deșeurile pe care le percepem ca fiind reziduale sunt de fapt reciclabile și, dacă ar fi aruncate corect, ar putea fi reciclate, transformate în produse noi. E nevoie de educație, informare corectă din partea noastră, a tuturor, și atenție când ne debarasăm de gunoaie. Adesea e mult mai ușor să aruncăm în pubela neagră, fără să ne gândim că deșeurile care ajung acolo sunt condamnate să trăiască sute de ani în gropile de gunoi din câmpurile noastre. Cu atenție și interes, tanti Rezi devine resursă importantă pentru toate celălalte fracții de deșeuri”, declară Ioana Pasc, Manager comunicare & PR al companiei Soma.

Soma nu este la prima acțiune dedicată colectării selective, reciclării și protejării mediului înconjurător. Un exemplu în acest sens fiind materialele dedicate educării copiilor pe care le-au promovat de-a lungul timpului (cum ar fi cărțile de colorat educative, oferite în mod gratuit) sau materialele informative (precum ghiduri ample de colectare selectivă) pe care locuitorii zonelor rurale ale județului Sibiu le-au primit de curând.

“Cu fiecare ocazie care ni se oferă, încercăm să ne implicăm în procesul de educare și conștientizare a publicului larg asupra impactului negativ pe care îl avem cu toții, dacă nu colectăm selectiv și nu reciclăm. Ajutați de informațiile necesare, care trebuie să fie cât mai accesibile (iar aici depunem eforturi în permanență pentru a ajunge la cât mai mulți cetățeni), educația este cheia evoluției în acest sens. Alături de interesul și responsabilizarea populației, desigur. Putem apăra cu adevărat natura doar dacă înțelegem ce efecte avem asupra ei și cum le putem diminua pe cele negative. Iar înțelegerea pleacă încă din copilărie – tocmai din motivul ăsta e atât de important pentru noi să ne implicăm în astfel de proiecte”, mai spun reprezentanții companiei.

Cea de-a doua ediție a proiectului ”Ne jucăm și curățăm” va avea loc între 10 și 21 iulie în patru cartiere ale Sibiului.

Alături de experți în domeniu și cu sprijinul tehnologiei 3D de ultimă generație, copiii și părinții sunt invitați să ia parte la acțiuni de ecologizare, concursuri educative și vizionări de filme 3D conduse de super-eroii: Biorel, PetRică, Tanti Rezi, Mărie Hârtie și Miticlă.

via Turnul Sfatului

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)