Mircești: Facturi mari la salubritate din cauza lipsei de interes pentru colectarea selectivă

Publicat în Iaşi acum 1 an

containerSituație asemănătoare ca în municipiul Pașcani există și în comuna Mircești în ceea ce privește depozitarea gunoiului selectiv. Printr-un video postat pe pagina de Facebook a primăriei, primarul Leon Bălteanu le transmite locuitorilor din comună cât de important este procesul de colectare selectivă și căt de strâns legat este de taxa de salubritate.

Acesta a explicat faptul că există persoane în comună care depun deșeuri din alte categorii în containerul pentru menajer. Prețul per kilogram în cazul gunoiului menajer este de 30 de bani, iar în cazul în care se aruncă și alte deșeuri acestea se taxează.

Gradul de colectare selectivă în comuna Mircești, pe luna mai a fost de 12,85%, iar pe luna iunie aproximativ 15%, situându-se pe locul 8 la nivel de județ.

„Vreau să vă aduc la cunoștință un aspect legat de salubritate. Urmează să propun un proiect de hotărâre prin care stabilim taxele la nivelul comunei Mircești. Într-o perioadă facturile de la salubritate au scăzut până într-o sută de mii de lei, ultima factură venită pe luna iulie este de 16.600 lei, iar în condițiile acestea încerc să mențin taxa de salubritate la 8 lei/persoană, cum a fost și până acum. Dacă dumneavoastră nu selectați și nu aruncați la menajer doar ce nu poate fi selectat, noi îl plătim, primăria îl plătește.”, a precizat primarul comunei Mircești.

Există de asemenea și exemple pozitive precizate și apreciate de primar, oameni care se străduiesc să depoziteze gunoiul selectiv.

În perioada următoare urmează să propună într-o ședință de Consiliu Local, un proiect de hotărâre referitor la prețul pe cap de locuitor la salubritate.

Reamintim că, Primăria Mircești a fost amendată cu 15.000 lei, în luna mai, în urma unui control făcut de Garda de Mediu Iași.

via News Pașcani

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)