Salubris Iași cumpără module pentru colectarea selectivă a gunoiului

Publicat în Iaşi acum 3 ani

Platforme colectare deseuriNoi loturi de module pentru colectarea selectivă a deșeurilor vor ajunge în curtea firmei de salubritate. Salubris SA organizează achiziția la începutul lunii mai 2021. Comisia de evaluare va selecta oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic

Salubris SA, firma de salubritate a Primăriei Iași, continuă campania anuală de achiziții. Pe data de 05.05.2021 va fi lansată procedura privind furnizarea mai multor module pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Estimarea bugetară a procedurii este de 1.792.000 de lei, aproximativ 380.000 de euro.

„Conform programului anual al achizițiilor pentru anul 2021 și al referatului de necesitate, este necesară încheierea unui contract de furnizare module și componente de module pentru platforme supraterane închise destinate colectării selective a deșeurilor. Beneficiile pe care autoritatea contractantă intenționează să le obțină după furnizarea produselor sunt: colectarea corectă a deșeurilor, îmbunătățirea indicatorilor de colectare, pe categorii de deșeuri, creșterea calității serviciilor de depozitare și preluare a deșeurilor colectate, modernizarea punctelor gospodărești și îmbunătățirea imaginii orașului Iași”, se arată în caietul de sarcini.

Salubris a montat și primele module de colectare cu acces pe bază de cartelă.

Necesarul constă în 140 de module pentru colectare deșeuri menajere, 60 de module pentru colectare deșeuri pet-plastic, 100 module pentru colectare deșeuri hârtie-carton, 40 module pentru coplectare deșeuri sticlă. Totodată, pe listă se află 200 pereți module demontabili și 100 kituri fotovoltaice pentru module de colectare selectivă plastic/hârtie-carton.

„Ofertele care vor prezenta un termen de livrare mai mare decât termenul maxim solictat vor fi declarate neconforme. Achizitorul își rezervă dreptul ca pe parcursul derulării contractului, în cazul în care contractantul declarat câștigător, la mai mult de două comenzi emise, prezintă întârzieri în livrarea produselor, să solicite rezilierea contractului și plata de daune interese. Produsele contractate se vor livra și monta în Iași. Livrarea și amplasarea produselor se va face pe riscul și cheltuiala contractantului”, se mai arată în documentația procedurii.

Firma de salubritate cumpără aspiratoare urbane pentru străzi și trotuare

Nu în ultimul rând, Salubris SA a lansat licitația pentru achiziția unui lot de două aspiratoare urbane electrice. Valoarea estimată a contractului este de 165.000 lei, fără TVA, aproape 35.000 de euro. Un singur aspirator va fi achiziționat cu cel mult 17.500 de euro. La procedură a fost depusă o singură ofertă din partea societății Grădinariu Import Export SRL, din București. Societatea este deținută de Andrei Călin Grădinariu.

Conform caietului de sarcini, furnizorii trebuie să respecte o serie de condiții impuse de autoritatea contractantă. Autonomia echipamentelor trebuie să fie pe o perioadă de 14 și 16 ore, cu o capacitate de colectare de 240 de litri, într-un sac fixat pe aspirator. Viteza de deplasare nu trebuie să depășească 6 km/oră. Firma de salubritate a solicitat o garanție pentru echipamente de 18 luni. Livrarea va fi efectuată în termen de 45 de zile de la semnarea contractului. Autoritatea contractantă a organizat o licitație și pentru achiziția unui autoturism electric.

via Bună Ziua Iași

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)