La Pașcani, cei care nu colectează deșeurile separat vor primi somație și mai apoi amendă

Publicat în Iaşi acum 2 ani

gireximMetoda de lucru a primarului Marius Pintilie, privind colectarea selectivă a deșeurilor, nu a fost pe placul reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului Iași. Mai exact, neridicarea gunoiului menajer în cazul în care este amestecat și cu deșeuri reciclabile nu este legală, însă cei care nu depun gunoiul în mod corect vor primi somație și mai apoi amendă.

De verificarea respectării acestor reguli se vor ocupa polițiștii locali, care vor controla dacă gunoiul este depus în pubele sortat și vor da avertismente sau amenzi acolo unde va fi cazul.

Aceste decizii au fost luate în urma unei ședințe comune între reprezentanții Agenției de Protecția Mediului Iași, ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare Iași și ai Primăriei, ce a avut loc astăzi.

Reamintim că săptămâna trecută operatorul de salubrizare Girexim a refuzat să ridice gunoiul menajer acolo unde în pubele au găsit și deșeuri reciclabile. Măsura nu a fost bine primită pe rețelele de socializare de unii cetățeni, primarul Marius Pintilie fiind criticat pe această temă.

via News Pașcani

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)