Maramureșenii vor primi pubele pentru colectarea separată a deșeurilor

Publicat în Maramureş acum 3 luni

Județul din nordul țării a creat o asociație pentru gestionarea integrată a deșeurilor în condițiile în care din 10 februarie nu va mai avea nicio locație disponibilă legal în care să se facă depozitarea.

Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare  Intercomunitară (ADI) pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Menajere și-a ales ca membri ai consiliului director reprezentanții municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației, precum și ai localităților Groși, Moisei, Fărcașa și Târgu-Lăpuș.

Președintele ADI Deșeuri, Ionel Bogdan, își dorește ca asociația să funcționeze eficient, iar împreună cu conducerea consiliului județean să se găsească soluții optime în privința rezolvării problemei de colectare și depozitare a deșeurilor.

”Obiectivul principal al ADI Deșeuri este să reușim împreună să punem în aplicare la nivelul județului colectarea selectivă a deșeurilor menajere, astfel încât să creștem gradul de reciclare și valorificare la cel puțin 40%.

Populația va primi pubele distincte pentru colectarea separată: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, deșeuri reziduale/amestecate/menajere. Pe partea de depozitare a deșeurilor suntem obligați să găsim soluții pentru rezolvarea problemei, având în vedere că din 10 februarie nu vom mai avea nicio locație în județ unde să depozităm deșeurile”.

Acesta a adus în discuție variantele de lucru privind depozitarea deșeurilor. Pe termen scurt există variante privind înfolierea deșeurilor uscate astfel încât să fie redus spațiul de depozitare, precum și transportarea acestora în alte județe.

Centre de colectare deşeuri în județul Maramureș

Pe termen mediu problema va fi rezolvată prin găsirea unui teren în raza județului Maramureș și construirea unei platforme temporare, în timp ce pe termen lung trebuie finalizate lucrările la Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor de la Fărcașa, termenul fiind stabilit până în decembrie 2023.

via Transilvania Business

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)