Municipiul Brașov vrea schimbarea strategiei județene de gestionare a deșeurilor pe ultima sută de metri

Publicat în Braşov acum 4 ani

Consiliul Județean Brașov se chinuie de mult timp să finalizeze documentația pentru Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) în Județul Brașov, pentru a putea depune cererea de finanțarea în vederea accesării banilor europeni prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020. Este vorba de aproximativ 100 de milioane de euro, bani ce vor fi folosiți pentru realizarea investițiilor cuprinse în planul județean gestionare a deșeurilor. 

În mod normal, contractul de finanțare ar trebui semnat în luna decembrie a acestui an, însă, unul dintre vicepreședinții Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, a declarat marți, după ședința de plen că termenul „se poate duce până în februarie sau martie. Dacă ar fi în decembrie, chiar că ar exista pericolul să nu putem depune cererea de finanțare. Din punct de vedere al timpului, suntem puțin strâmtorați, dar din punct de vedere al pregătirii documentațiilor nu stăm foarte rău, pentru că aceasta este aproape gata”. 

Una dintre problemele legate de realizarea documentației constă în faptul că noua conducere a Primăriei Brașov a lansat ideea amenajării unui nou depozit de deșeuri în județul Brașov, astfel încât să nu se mai depoziteze în cea actuală.

Vezi toate centrele de colectare din județul Brașov, după tipul de deșeuri colectate : 

Mai multe info pe brasovmetropolitan.ro

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)