Pe pagina de Facebook ”Clujul Civic” zilnic sunt postate fotografii cu gunoaiele care împânzesc malurile Someșului

Publicat în Cluj acum 2 ani

gunoaie somesPe pagina de Facebook ”Clujul Civic” zilnic sunt postate fotografii cu gunoaiele care împânzesc malurile Someșului. De această dată, primarul Emil Boc nu se mai declară surprins, ca în cazurile ”exploziei” de proiecte imobiliare din Pădurea Făget, ci îngrijorat !

El cere autorităților să ia măsuri mai dure pentru persoanele care aruncă, ilegal, gunoaiele. Clujeanul care a postat pozele pe Facebook a declarat că situația era una similară cu doar o lună în urmă.

„Așa arată malurile Someșului. Am mai postat aici acum o lună, dar din păcate situația nu s-a schimbat”, a scris clujeanul Ion Frunză.

Zeci de gunoaie aruncate la întâmplare pe malurile Someșului
Edilul de la Cluj a precizat la un post de radio că este conștient de situația gunoaielor și că unii clujeni nu respectă regulile.Totodată, Boc a precizat că trebuie aplicate amenzi mai dure.

„În fiecare zi surprindem persoane care, în continuare duc deșeuri în spații nepermise. După lucrările pe care și le fac în apartamente, spre exemplu. E un lucru care arată lipsa de respect față de oraș”, a precizat Boc, potrivit evz.ro.

Problema gunoaielor a fost semnalată, de asemenea, și de activistul de mediu Adrian Dohotaru. El a îndemnat clujenii să semnaleze de fiecare dată când observă pe cineva care aruncă gunoaie în locuri interzise.

„Râul Someș nu este groapă de gunoi. Sute de tone de deșeuri, chiar mii, sunt aruncate în albia și pe malurile Someșului în amonte de Barajul Florești, dar și în aval, gunoaie care ajung în Cluj-Napoca și mai departe. Gunoaiele poluează râul și malurile și ne strică bucuria de a fi în natură.

Cer curățarea de gunoaie. Cer bariere în mai multe locații pentru a preveni depozitarea ilegală de deșeuri și camere de supraveghere. Dar propun soluții pe termen lung. Tranzitarea zonei la minut prin realizarea unei piste de biciclete la nivel metropolitan. Plus alei pietonale la râu, crearea de arii naturale protejate și spații verzi la râu”, a mai precizat activistul clujean, Adrian Dohotaru.

via Gazeta de Cluj

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)