Pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor, Primăria Reșița a demarat o acțiune de informare

Publicat în Caraş-Severin acum 2 ani

Pe lângă pliantele împărțite, autoritățile au împărțit și amenzi celor care nu selectează deșeurile. Prima acțiune  de informare și verificare a modului de colectare selectivă a deșeurilor în Reșița a vizat atât informarea cetățenilor referitor la obligațiile ce le revin privind colectarea selectivă a deșeurilor. Totodată a fost verificat și modul în care operatorul de salubritate își îndeplinește obligațiile ce-i revin și s-au luat decizii pentru îmbunătățirea activității de colectare a deșeurilor, acolo unde a fost cazul.

Pe parcursul a 3 zile polițiștii locali au amendat 29 de persoane care au încălcat Regulamentul de Colectare al Deșeurilor, amenzile aplicate fiind 11 800 lei. Reșițenii spun că acțiunile de acest tip trebuie sa continue.

Centre de colectare deşeuri în Reșița

Prioritate pentru administrația reșițeană – creșterea gradului de colectare selectivă. Municipiul Reșița are obligația de a reduce cantitățile de deșeuri menajere, prin creșterea gradului de colectare selectivă până la un minimum de 50%/ an. Din cauza nerealizării acestui procent, în anul 2020, Municipalitatea a plătit din bugetul local, penalități în cuantum de 349.395 lei. Acțiunile de verificare și informare vor continua până la sfârșitul acestui an.

via InfoCS

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)