În 2020, gradul de reciclare în Reșița a fost de doar 11%

Publicat în Caraş-Severin acum 3 ani

Pentru că nu reciclăm cât trebuie, municipalitatea a pierdut, într-un an, banii cu care ar fi putut moderniza o parcare de 50 de locuri sau ar fi putut asfalta un kilometru de drum public…

Şeful administrativului reşiţean a reacţionat la faptul că municipiul încă n-a învăţat reciclarea, prezentând sumele pe care autoritatea locală le-a pierdut anul trecut din această cauză. „În 2020, gradul de reciclare în Reșița a fost de doar 11%, iar municipalitatea a fost obligată să plătească o taxă de 349.395 lei către fondul de mediu. Putem spune că am pierdut modernizarea unei parcări de 50 de locuri sau asfaltarea unui drum public pe un kilometru“.

Centre de colectare deşeuri în Reșița

Cum vor sta lucrurile în 2021, când avem sarcina să reciclăm 60% din gunoiul menajer? „Pentru a atinge această țintă este nevoie ca fiecare dintre noi să contribuim și să sprijinim acest demers“, crede edilul.

De fapt, vineri a fost ziua de colectare a plasticului, în zona oraşului vechi, „și mă bucur să văd că tot mai mulți reșițeni răspund apelului nostru. Putem deveni un exemplu pentru alte comunități, dacă înțelegem cu toții cât de importantă este colectarea selectivă. Odată cu factura, operatorul de salubritate transmite și graficul de colectare pentru întregul an. Este simplu! Hai să reciclăm!“, încheie primarul Reşiţei.

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)