Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor de echipamente electrice în Cluj și Alba Iulia

Publicat în Alba Cluj acum 4 ani

Locuitorii din Cluj și Alba Iulia au la dispoziție preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor de echipamente electrice.

Ecollect împreună cu ECOTIC, împreună cu partenerii săi, Primăria Municipiului Alba Iulia și Garda de Mediu Alba, asigură locuitorilor din județele Alba și Cluj preluarea GRATUITĂ de la sediul firmei sau de la domiciliu a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, cum ar fi echipamente IT, electrocasnice, mașini de spălat, frigidere, tot ce funcționează cu ajutorul curentului electric sau baterii/acumulatori.

De ce să le predai spre reciclare?

Deșeurile de echipamente electrice și electronice reprezinta fluxul de deșeuri cu cea mai rapidă creștere. Se estimează că la nivel mondial, în 2030, vom ajunge la 74.7 milioane de tone de DEEE generate (echivalentul a 7390 de Turnuri Eiffel).

Conform studiului „Cuantificarea deseurilor de echipamente electrice si electronice generate in Romania” realizat de ECOTIC in 2019, un român generează anual 8,3 kg de DEEE din care doar 3kg ajung în fluxul de reciclare, restul sunt aruncate împreună cu gunoiul menajer, predate colectorilor stradali de fier vechi sau aruncate la întâmplare în natură.

Cum poți contribui?

Ecollect iți preia deșeurile GRATUIT, de la sediu sau de la domiciliu, tu trebuie doar să apelezi la 0755 406 406 sau să completezi formularul disponibil aici pentru a face o comandă. Menționăm că se asigură întocmirea tuturor documentelor necesare persoanelor juridice în ceea ce privește casarea echipamentelor, precum și dovezile de reciclare.

ECOTIC organizează constant campanii de informare a populației privind soluțiile de colectare a deșeurilor electrice și electronice, în cazul de față împreună cu partenerul nostru Ecollect. Aceste campanii își propun să implice în special cetățenii, în contextul în care atingerea țintelor de colectare a DEEE este un obiectiv important asumat de România ca membră a Uniunii Europene”, spune Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Garda de Mediu susține acțiunile de colectare în vederea reciclării, în cazul de față a deșeurilor electrice. Lăudăm inițiativele de acest tip care vin din mediu privat și încurajăm cetățenii să apeleze la acest serviciu gratuit, la îndemâna tuturor”, a menționat Ing. Dănuț Emil Hălălai, Comisar Șef Garda de Mediu Alba.

Detalii despre serviciul de preluare de la domiciliu disponibil pe raza întregului județ la 0755 406 406 și pe www.roecollect.ro

Vezi toate centrele de colectare din județul Cluj, după tipul de deșeuri colectate : 

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)