Prima ambarcaţiune 100% electrică din Europa, proiectată în România pentru colectarea deşeurilor, ajunge la Orşova

Publicat în Mehedinţi acum 2 ani

ebisuDe Ziua Internațională a Dunării, sărbătorită marți, 29 iunie, Ebisu, prima ambarcatiune de colectare a deșeurilor din Europa, 100% electrică, ajunge la Orșova, pentru a colecta deșeurile aflate în zona golfului Cernei, o zonă care din păcate este extrem de cunoscută pentru acumulările excesive de deșeuri care ajung să acopere apele.

Ineditul eveniment de ecologizare a apelor, desfășurat în cadrul programului “Acționăm pentru Ape!”, este inițiat de Act for Tomorrow şi Kaufland, în parteneriat cu Ministerul Mediului – România și Administraţia Naţională Apele Române.

Ambarcațiunea, denumită Ebisu, după zeul japonez considerat protectorul apelor, este compusă dintr-un motor electric, alimentat cu energie din baterii model Tesla 3. Noutatea constă în încărcarea directă de la panourile solare, care îi conferă independenţă deplină în procesul de colectare a deşeurilor. EBISU poate colecta deşeuri de tip plastic, metal, sticlă, textile, cu o lăţime de până la 80 cm, care sunt sortate și ulterior merg spre reciclare.

Ambarcațiunea a fost proiectată de la zero în România, de Asociația Act for Tomorrow, au transmis organizatorii.

via Renasterea.ro

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)