Problema gropii de gunoi de lângă Baia Mare ajunge în instanță

Publicat în Maramureş acum 4 ani

Primăria Groși cere în instanță Consiliului Județean Maramureș mutarea depozitului de deșeuri de la Satu Nou de Jos în afara comunei.

Sătenii din comuna maramureșeană sunt nemulțumiți de soluția găsită de Consiliul Județean pentru depozitarea gunoiului după ce terenul noului amplasament al depozitului de deşeuri a început să fie afectat de alunecările de teren repetate.

Consiliul Local Groși a adoptat un proiect de hotărâre care mai prevede și alte aspecte.

”Având în vedere situația deosebit de gravă privind platforma temporară de deșeuri situață în Satu Nou de Jos, pe terenul comunei Groși, în calitate de primar am inițiat Hotărârea de Consilu nr. 40 privind:

– Contestarea în instanță pentru motive de nelegalitate a Hotărârii nr. 30/06.08.2020 a Comitetului pentru Situații de Urgență Maramureș deoarece a anulat decizia 673/05.08.2020 emisă de Agenția pentru Protecția Mediului privind suspendarea activității de depozitare, fără a cere măsuri clare de gestionare, solutionare și responsabilizare a factorilor implicați.

– Demararea unui proces împotriva UAT Maramureș, unitate responsabilă pentru managementul deșeurilor și obligarea UAT Maramureș prin Consiliul Județean Maramureș la mutarea depozitului temporar de deșeuri pe un alt amplasament în afara Comunei Groși și stabilirea unei amenzi civile pentru fiecare zi de întârziere.

Proiectul a fost votat cu 8 voturi „PENTRU” și 2 voturi „ABȚINERE” (voturile „ABȚINERE” se numără la voturile „ÎMPOTRIVĂ”)”, a spus primarul din Groși, Florin Boltea, într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei.

Vezi firmele din Baia Mare care colecteză și reciclează deșeuri sau din județul Maramureș: 

Via G4Media

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)