Groapa de gunoi de la Chiajna-Rudeni este ilegală!

Publicat în Bucureşti acum 3 ani

Primaria Sectorului 1 a transmis duminica, 23 august 2020, ca Tribunalul Bucuresti a decis, pe 14 august, sa anuleze Autorizatia Integrata de Mediu pentru depunerea deseurilor pe ultimele doua suprafete, inca functionale, ale gropii de gunoi Chiajna-Rudeni.

Mii de cetateni din nord-vestul Bucurestiului au reclamat mirosul pestilential in ultimii ani

“Astfel, comunitatea şi Primăria Sectorului 1 au primit o… gură de oxigen din partea justiţiei în lupta lor pentru un aer curat, bun de respirat, dar bătălia pentru sănătatea noastră şi a generaţiilor viitoare va continua”, arată un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.

În primăvara anului 2018, Primăria Sectorului 1, Poliția Locală Sector 1, Asociația 21% Oxigen și Asociația pentru Natură și Protejarea Mediului au intentat un proces Agenției pentru Protecția Mediului București (APMB) și companiei Iridex, operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni, solicitând anularea Autorizației Integrate de Mediu emisă de APMB, document în baza căruia funcționează depozitul de gunoi.

Acțiunea în instanță a fost inițiată ca urmare a repetatelor sesizări primite de la mii de cetățeni din nord-vestul Capitalei, a căror viață este afectată și astăzi de mirosurile insuportabile provenite de la această groapă de gunoi.

Vezi centrele de colectare selectiva în București: 

UPDATE

Ministrul Mediului, Costel Alexe, îi răspunde primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, care i-a cerut să oprească depozitarea deşeurilor la Chiajna. Alexe susţine că edilul foleşte groapa de gunoi drept temă de companie şi spune că dă dovadă de „o ipocrizie maximă”.

De mai bine de patru ani, administraţia Capitalei şi cei şase primari PSD nu au făcut decât să îşi arate incompetenţa. Nu există o soluţie de a devia de la groapă aceste deşeuri. Am dispus control la APM Bucureşti şi Ilfov pentru a vedea cum au fost emise aceste autorizaţii de către guvernarea social-democrată în 2018. Problema principală a Bucureştiului este că colectează separat şi reciclează foarte puţin din deşeurile pe care le produce. La nivel naţional, media este de 15%, iar Bucureştiul este sub media naţională, ajungând la 9%. Primarul Sectorului 1, dând dovadă de o totală lipsă de repsect faţă de bucureşteni şi de o ipocrizie maximă se bate folosindu-se de groapa de gunoi de la Chiajna ca şi temă de campanie, dar tot gunoiul pe care îl strânge în Sectorul 1 îl duce vis-a-vis de Iridex, necolectat separat, nereciclat”, a spus, marţi, Costel Alexe, la Digi 24.

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)