Poluare masivă din cauza unui incendiu la Ecoburn, care incinerează deșeuri medicale

Publicat în Prahova acum 4 ani

Incendiul a fost anunțat la 112, sâmbătă seara, fumul negru și gros fiind vizibil de la câțiva km depărtare, producând și probleme de vizibilitate pe Centura de Vest a Ploieștiului.

Conform ISU Prahova, ”în comuna Brazi, sat Negoiești, pompierii au intervin la un incendiu declanșat la sediul unei societăți de colectare și reciclare a deșeurilor periculoase.

Incendiul se manifestă la două containere deschise, pe o suprafață de aproximativ 40 mp. În cele două containere ar fi depozitate mai multe saltele. Incendiul este localizat.

Nu exista pericol de propagare la vecinătăți sau alte materiale depozitate.”

În timp ce lucrau la înlăturarea efectelor negative, echipajele au îndepărtat saltelele și au găsit și deșeuri medicale.

Societatea care colectează deșeuri medicale periculoase a fost implicată în ultimii ani în mai multe scandaluri legate de poluări masive, de la incendiul din cartierul Mimiu, care a și generat deschiderea unui dosare de cercetare penală, până la vizite cu scandal ale actualului ministru al Mediului, Costel Alexe.

În cazul Ecoburn au fost autorizații suspendate, amenzi, termene de conformare și… problemele continuă. Anchetele penale sunt tergiversate din 2018, de la scandalul poluării masive din Mimiu.

Centre de colectare deșeuri în Județul Prahova: 

Via Observatorul de Prahova

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)