Răspunsuri la întrebările adresate de mureșeni referitoare la colectarea selectivă

Publicat în Mureş acum 4 luni

colectare selectiva scoliPrimăria Târgu Mureș a publicat o nouă serie de răspunsuri la întrebările adresate de mureșeni referitoare la colectarea selectivă. Le redăm mai jos:

Î: În aceeași curte locuiesc mai multe familii care își plătesc taxele separat. Cu toate acestea, am primit doar un singur set de saci de colectare. Ce facem în acest caz?

R: În cazul în care, la acceași adresă și în acceași curte, exista mai multe gospodării separate, puteți solicita mai multe seturi de saci de colectare de la furnizorul de servicii de salubritate, situat la adresa: Târgu Mureș, strada Plopilor nr. 12, număr de telefon 0799/858.892 (disponibil în zilele lucrătoare între orele 7.00 și 13.00).

Î: Cum vor putea fi colectate cele 4 fracții de gunoi într-un apartament de bloc, având în vedere constrângerile de spațiu existente?

R: Organizarea și punerea în aplicare a colectării selective a deșeurilor este un proces complex, iar pentru ca acesta să aibă succes este nevoie de o strânsă cooperare între populație și municipalitate. Există mai multe soluții de depozitare cu economie de spațiu, chiar și în apartamentele mici, unde colectarea separată a deșeurilor poate fi organizată într-un mod ingenios și cu economie de spațiu, cu costuri zero.

Î: Când și cum vom primi sacii pentru colectare?

R: Compania de salubrizare care se ocupă de colectarea deșeurilor vă va pune la dispoziție saci de trei culori. După colectarea sacilor plini, veți primi alți saci goi.

Î: Unde se vor duce deșeurile după colectare selectivă? Unde vor fi reciclate?

R: Deșeurile colectate separat sunt gestionate de către compania contractată, care le va transporta, în mod separat, la o instalație autorizată de tratare și reciclare.

Î: Se pot pune toate tipurile de plastic în același sac? Dar ziarele, se pot colecta împreună cu cartonul?

R: Da, plasticul menajer poate fi depozitat la un singur loc, iar hârtia și ziarele pot fi, de asemenea, depozitate împreună.

Î: Unde ar trebui să depozităm măștile sanitare folosite?

R: În general, o mască sanitară nu este reciclabilă, prin urmare, vă rugăm să o depozitați împreună cu deșeurile menajere.

Î: Se va menține ziua de colectare a deșeurilor menajere?

R: Colectarea selectivă nu va afecta programul obișnuit de colectare a deșeurilor. Deșeurile menajere vor fi colectate conform programului obișnuit.

Î: Hârtia murdară poate fi depozitată împreună cu hârtia uzată? De exemplu, șervețelele de hârtie utilizate?

R: Da. Deșeurile colectate separat vor fi verificate după colectare de către furnizorul de servicii.

Î: Trebuie să desprindem banda adezivă de pe carton?

R: Da.

Î: Pot să pun tubul gol de fixativ de păr, tubul gol de spumă de păr sau recipientul unui deodorant defect între metal și plastic?

R: Da.

Î: Pot fi aruncate recipientele de iaurt și margarină sau ambalajele de unică folosință împreună cu plasticul?

R: Da, de preferință curățate și spălate în prealabil

via Punctul.ro

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)