Râul Cibin va avea un sistem de colectare a gunoaielor similar cu cel din Cluj

Publicat în Sibiu acum 2 ani

baraj plutitor colectare gunoaieConsilierul PNL Adrian Bibu a anunțat că, împreună cu cei din FDGR, consilierii partidului din care face parte vor iniția și vor aproba construirea unui sistem de colectare a gunoaielor care sunt aruncate în Cibin,
Toate reziduurile aruncate în avalul râului Cibin vor fi colectate printr-un sistem simplu și eficient, care va fi realizat de Primăria Sibiu, dacă proiectul anunțat de consilierii PNL va fi implementat. Ssistemul funcționează deja în Cluj, pe râul Someș, cu efecte vizibile. Ținta este colectarea tuturor gunoaielor plutitoare de pe râu, „bucăți de mobilier, anvelope și până la PET-uri”, după cum explică Adrian Bibu, inițiatorul acestui proiect. Unul dintre efectele secundare este blocarea deșeurilor înainte ca acestea să ajungă în Olt.

Baraj colector Someș – Cluj
Tehnologia care urmează să fie utilizată este cea de baraj plutitor, o barieră care oprește obiectele plutitoare, ce pot fi apoi colectate și eliminate din apă. Consilieiri propun inclusiv atașarea unui sistem de iluminat cu panouri solare.

Potrivit lui Bibu, proiectul PNL – FDGR a fost discutat și cu primarul Astrid Fodor, astfel că nu există motive ca acest sistem să nu fie implementat cât mai rapid.

Sistemul de colectare din Cluj, de pe Someș, este construit din ţeavă corugată din polietilenă de înaltă densitate, formată din ţevi structurate cu pereţi dubli. Țeava este similară cu cea utilizată la instalațiile de canalizare pluvială, construcţia de reţele de retenţie – detenţie pentru sisteme anti-viitură, amenajări hidrotehnice. Barajul din Cluj dispune și de un sistem de iluminat cu panouri foto-voltaice şi camera de supraveghere, alimentată de asemenea cu energie solară. Deşeurile colectate sunt preluate periodic de compania de salubritate. Potrivit presei clujene, barajul instalat în 2019 abia face față volumului mare de gunoaie aruncate de locuitorii din județ în apele Someșului.

via Sibiu100

Etichetat cu: , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)