Reportaj la stația de sortare a deșeurilor din Sibiu

Publicat în Sibiu acum 4 ani

O reciclare corectă a sibienilor duce spre eficiența stației de sortare și compostare a deșeurilor. În schimb, faptul că nu se colectează corect, duce la împovărarea celor care sortează manual deșeurile și la rezultate slabe în ceea ce primește materialul reciclat. În momentul de față, nu toți sibienii reciclează corect. Astfel, în materialele reciclabile cei care lucrează la stația de sortare găsesc de la un amestec de deșeuri, până la cadavre de animale. Mihai Stănilă, directorul Stației de Sortare și Compost ne-a făcut o incursiune în lumea deșeurilor reciclabile, cu părțile ei bune, dar și cu nenumăratele părți rele.

Stația de sortare și compostare a deșeurilor din Sibiu se află la Șura Mică. Acolo ajung mașinile cu bulină care colectează deșeurile reciclabile și pe cele biodegradabile de pe raza municipiului și a localităților în care se colectează selectiv. Activitatea celor care lucrează aici începe dis de dimineață, de la ora 7.00, printre mormane întregi de deșeuri.

„Este foarte greu pentru oamenii care lucrează la noi. La plastic, de exemplu, procesăm spre 10 tone per schimb, per bandă. Un schimb înseamnă de la ora 7.00 și până la 15.30, iar celălalt de la 15.30 la 00:00. Vă dați seama ce înseamnă pentru ei dacă nu se colectează corect? Dincolo de munca în plus pe care o depun, mai este și mirosul. În mod normal, deșeurile acestea nu ar trebui să miroase urât, dar cum se colectează și gunoi, câteodată mirosul este greu de suportat. Aici este gunoiul din care nu ai ce să sortezi si vine depozitat”, explică Mihai Stănilă.

Vezi tot reportajul pe Turnul Sfatului

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)