Românii aruncă anual la gunoi, în medie, 129 de kilograme de mâncare (hrană gătită, fructe, legume, produse de panificaţie, lactate, carne), ceea ce reprezintă 12% din alimentele cumpărate, a declarat Cornel Hanganu, consilier la Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a României, din cadrul Guvernului.
El a participat la conferinţa cu tema „Stop deşeurilor şi risipei alimentare! Pentru oameni! Pentru planetă!”, organizată de Ministerul Agriculturii şi organizația de protecția consumatorilor InfoCons.
„Cu cât familia este mai mare, cu atât se aruncă mai multă mâncare la coş”, a spus Hanganu. „Un fenomen îngrijorător este că avem, pe de o parte, subnutriţie şi risipă alimentară, dar pe de altă parte, 15% din populaţia României este obeză, ceea ce înseamnă că educaţia alimentară are carenţe, oamenii nu se preocupă de calitatea şi de cantitatea mâncării”, a adăugat consilierul guvernamental.
Acesta a precizat că autoritățile au în plan să reducă la jumătate, până în 2030, cantitatea de mâncare aruncată.
via Jurnalul.ro
Etichete: Biodegradabile, Recomandari